26/10/2015 | Yazar: Kaos GL

KaosGL.org internet gazetesi gönüllü muhabirlerini arıyor. Her geçen gün genişleyen haber ağıyla LGBTİ gündeminin nabzını tutan KaosGL.org’un parçası olmak ister misin?

KaosGL.org’ta gönüllü muhabir olmak ister misin? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

KaosGL.org internet gazetesi gönüllü muhabirlerini arıyor. Her geçen gün genişleyen haber ağıyla LGBTİ gündeminin nabzını tutan KaosGL.org’un parçası olmak ister misin?

LGBTİ odaklı hak temelli habercilik yapan KaosGL.org internet gazetesi gönüllü yazar ve muhabirlerini arıyor.

2007 yılından bu yana alternatif haber portalı olarak sadece homofobi ve transfobi karşıtı hareketin değil tüm toplumsal muhalefetin sesi olmaya çalışan KaosGL.org’a haber ve yazılarınızla katkı sunmak için web@kaosgl.org adresine mail atmak yeterli.

“Gönüllü muhabir/yazar” başlığıyla atılacak mailde isim ve şehir bilgilerinin yanı sıra, hangi alanlarda nasıl katkı sunabileceğinin belirtildiği bir niyet mektubunun da yer alması gerekiyor.

Kaos GL, yerel muhabirlerden ne bekliyor?

Kaos GL Dergisi’nin 1994 Eylülünde çıkışıyla Türkiyeli eşcinsel ve translar için geri dönülmez bir süreç başladı. Dergiyle birlikte ilk defa köyünden metropolüne LGBTİ’ler söz haklarını doğrudan kullanmaya başladılar.

Parklarda, sokaklarda, gecenin karanlığında uçup giden sözler kayda geçirildi. Aşağılanan, damgalanan, görünmezliğe mahkûm edilen kadın kadına ve erkek erkeğe aşklar, LGBTİ hayatlar utanmadan, saklanmadan yazıya döküldü.

LGBTİ’lerin kendi sözlerini söyleyebilecekleri, kendi dertlerine sahip çıkarak söz alabilecekleri ve bunları paylaşabilecekleri bir alan olarak ortaya çıkan dergi 1994 yılından beri yayında.

Dergi, eşcinsel kurtuluş hareketine dair yazılar, kuramsal tartışmalar, kişisel deneyimler, öyküler, şiirler ve haberlerle her zaman okuyucularıyla beraber üretilen bir yayın oldu.

2007 yılından bu yana alternatif haber portalı olarak da sadece homofobi ve transfobi karşıtı hareketin değil tüm toplumsal muhalefetin sesi olmaya çalışıyoruz.

Birçok şehirden gelen katkılar ile LGBTİ’lerin kendi gündemlerini yaratmalarına olanak sağlayan dergi ve KaosGL.org ile LGBTİ’lerin sorunlarının görünmezlikten görünürlüğe çıkması için mücadelemize devam ediyoruz. Şimdiye kadar sürdürdüğümüz gönüllü muhabir ağımızı güçlendiriyor ve yeni medya denilen mecralar ile haberciliğimizi besliyoruz. Sosyal medyanın daha etkin kullanımıyla sınırlı kalmayan bir anlayışla, sosyal medyadaki nefret söylemlerine karşı kendi hikayelerimizi anlatma ve görünür kılma yollarını geliştirmek istiyoruz.

Medyada mevcut durum nedir?

·         Medya, homofobik söylemi besleyen ve yansıtan en önemli kamusal alanların başındadır. LGBT kimliğinin hem en çok göründüğü hem de en çok dışlandığı alan.

·         Eşcinseller bir yandan magazin malzemesi olarak kullanılmakta bir yandan da onların toplumsal alanda heteroseksüellerle eşit haklara sahip olma alanındaki çabaları ya görmezden gelinmekte ya da çarpıtılarak ve mevcut homofobik söylemle birleştirilerek okuyucuya ve izleyiciye ulaştırılmaktadır.

Ne yapmak istiyoruz?

·         Kaos GL, medyaya hâkim olan bu homofobik söylem içerisinde eşcinselliğin ele alınışı ve sunuşuna dair eleştirel yaklaşımlar geliştirmek, politika ve proje üretmek ve eşcinsel özgürlük mücadelesini medyada görünür ve "dile getirilebilir" bir noktaya getirmek amacıyla çalışmalar yapmaktadır.

·         Medyada çıkan homofobik söylemin egemen olduğu haber ve yorumların irdelendiği toplantılar ve eğitimler yapmak istiyoruz.

·         Medya alanındaki homofobiye karşı daha etkin bir söylem geliştirmek ve LGBT kimliğinin medyada bir istismara uğramadan özgürce, kendi varoluşunu saklamadan ortaya çıkabileceği bir alan yaratmak istiyoruz.

·         Medyadaki haberler içerisinde lezbiyen, gey, biseksüel ve trans kimlikler istismar edildiği takdirde bu alanda haber yapıp bağımsız iletişim kanallarına ve insan hakları örgütlerine ve uluslararası düzlemde duyurmak istiyoruz.

·         Medyada homofobiye karşı söylem geliştirmek amacıyla bilgilendirici materyaller hazırlamayı, medyada lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve trans kimliğinin sunumu üzerine Türkiye'den ve yurtdışından akademisyenler ve medya çalışanlarının katılacağı eğitimler düzenlemek istiyoruz.

·         Kendi haberimizi kendimiz yazmak ve LGBT’ler için homofobiden ve transfobiden arınmış haberler hazırlamak istiyoruz.

·         Çalışma Hayatı, Hukuk, LGBT Hakları, Ruh Sağlığı, Eğitim ve Kampüs, Aile, Askerlik, Kültür & Sanat gibi hayatın her alanında, medyadan sokağa eşcinsellikle ilgili gündemi takip etmek ve bu gündemi, Türkiyeli LGBT’lerin haberdar olmasını sağlamak üzere Kaos GL Dergisi ile kaosgl.org sayfalarına taşımak istiyoruz.

·         LGBT’lerin bulundukları şehirlerde, yaşadıklarının ve sorunlarının doğrudan özneleri ve birincil elden kayda geçiricileri olmalarının olanaklarını yaratmayı ve bunun için bir ağ örmeyi amaçlıyoruz.


Etiketler: medya
İstihdam