04/01/2023 | Yazar: Kaos GL

KaosQ+’nın “Queer Politik Ekonomi” konulu 11. sayısının lansman ve söyleşisi, yazarlarının katılımıyla Frankeştayn Kitabevi’nde.

KaosQ+ 11. sayısı söyleşisi bu akşam Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Ailenin korunması ve güçlendirilmesine dair sağdan yükselen çığlıkların perdesi giderek yükselirken artarken politik ekonomiyi queerleştirmek özel bir önem ve aciliyet taşıyor. Normatif heteroseksüelliği doğal, biyolojik bir yönelimin dışavurumu olarak değil, hegemonik kültürel bir düzen olarak değerlendiriyorsak, kapitalizmin krizlerini irdelerken heteronormatif düzenin politik ekonomide nasıl bir rol oynadığı sorusunu önceliklendirmemiz gerekir. “Medeni cinsel ahlak”ın sadece queerleri ve transları değil, sıklıkla ırksal ve dini azınlıkları (burada memleketimizde Kürtler için “kadınlı erkekli ne yapıyorlarsa dağ başında” dendiğini ve Aleviler’in “mum söndü” gibi hikayelerle ötekileştirildiğini hatırlayalım), “primitif”/medeniyet dışı kabul edilenleri, evlenmeyi reddedenleri, evlilik dışı çocuk sahibi olanları, seks işçilerini ve diğer genel ahlaksızları kapsadığı bu düzende politik ekonominin queerleştirilmesi sadece biz LGBTİ+’ler için değil, aile kurumu adına terörize edilen diğer herkes için de önem taşıyor.” (Evren Savcı)

Frankeştayn Kitabevi, Kaos GL Derneği’nin hakemli queer çalışmaları dergisi Kaos Q+’nın son sayısı “Queer Politik Ekonomi”’nin lansman ve söyleşisine davet ediyor.

Bugün (4 Ocak Çarşamba) saat 19:00’da gerçekleşecek etkinliğe konuşmacı olarak derginin genel yayın yönetmeni Aylime Aslı Demir, konuk editörü Dr. Evren Savcı, konuk sanatçısı El1kk ve yazarları Lara Güney Özlen, Dilara Torun, Jiyan Andiç ve Berkant Çağlar katılacak.

Sayının kutlamasının yapılacağı etkinliğin gerçekleşeceği Frankeştayn Kitabevi’nin adresi: Hacimimi Mahallaesi Hendek Caddesi No:16/A, Beyoğlu


Etiketler: kültür sanat
İstihdam