20/08/2021 | Yazar: Kaos GL

SYKP 4. Olağan Kongresi’nin sonuç metni yayında: “Kapitalizmin sömürüyü arttırma sürecine, katlanarak büyüyen ırkçılık, kadın ve LGBTİ+ düşmanlığı eşlik ediyor.”

“Kapitalizme; ırkçılık, kadın ve LGBTİ+ düşmanlığı eşlik ediyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisinin (SYKP), 7-9 Ağustos’ta Ankara TMMOB Teoman Öztürk Öğrenci Yurdu’nda “Bu Ablukayı Dağıtacak, Birlikte Yeni Bir Dünya Kuracağız” şiarıyla düzenlediği 4. Olağan Kongresi’nin sonuç metni yayınlandı.

Metinde savaş, ırkçılık, faşizm, LGBTİ+ ve kadın düşmanlığından beslenen kapitalizm ve patriyarkanın insanlık ve doğayı bir felakete sürüklediğinin altı çizilirken topyekun bir direniş hattına, anti-faşist bir birlikteliğe işaret edildi:

“Kapitalizm kölece çalışma düzenini yetkinleştirmeye çalışırken, sadece sömürüyü arttırmıyor. Kapitalizmin bu sürecine katlanarak büyüyen ırkçılık, kadın ve LGBTİ+ düşmanlığı eşlik ediyor. Patriyarkal kapitalizm, kadın emeğine dayalı toplumsal yeniden üretimi içselleştiriyor ve özünün bir parçası haline getiriyor. Tüm bu krizler ve saldırı dalgasıyla birlikte iklim değişikliği, toprağın ve suların kaybı ekolojik krizi derinleştiriyor. Kapitalizm sadece insanlığı değil, insan dışı yaşamı da tehdit ediyor.”

“Her yaşanan, tarihin sürdüğünü bize tekrar hatırlatıyor. Bütün ezme ve ezilme ilişkilerinin tasfiye edildiği bir toplumun hala gerçek olduğu her gün kanıtlanırken, bu gerçek, işçi sınıfının, kadınların, gençlerin, LGBTİ+’ların ve tüm ezilenlerin kapitalizmin ve patriyarkanın çürüyen setlerini yıkıp geçerek gerçek insanlık çağına ulaşmamız için bize sesleniyor.”

Metnin tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, siyaset
nefret