21/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Kapsama Alanı, “Trans Erkekler/Maskülenler ve Nonbinaryler, Erişilemeyen Cinsel Sağlık Bilgisinin ve Jinekoloji Kontrollerinin Neresinde?" araştırmasına katılmaya çağırıyor.

Kapsama Alanı ilk araştırma anketini yayınladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kapsama Alanı, Sivil Düşün’ün destekleriyle yürüttüğü “Trans Erkekler/Maskülenler ve Nonbinaryler, Erişilemeyen Cinsel Sağlık Bilgisinin ve Jinekoloji Kontrollerinin Neresinde?" araştırması anketine katılmaya çağırıyor. 

Hazırlanan ankette; trans erkeklerin, trans maskülenlerin ve nonbinary çatısı altında beyanı olan kişilerin jinekolojik muayenelerde ve cinsel sağlık bilgisine erişirken yaşadığı ayrımcılıkları raporlamak amacıyla sorulara yer veriliyor.

Kapsama Alanı, bu araştırma sonuçlarını yaygınlaştırırken jinekologlarla ve cinsel sağlık alanında çalışan kurum ve kuruluşlarla yapacağı etkinlikler, eğitimler ile; yaşanılan sorunları ve çözüm önerilerini paylaşarak bu alanı kapsayıcı şekilde dönüştürmeyi amaçlıyor. Bu sebeple bu araştırmaya katılım, bahsedilen grupların kapsayıcı jinekolojik muayeneye ve cinsel sağlık bilgisine erişmesi için büyük bir önem taşıyor:

“Eğer sizin de beyanınız trans erkek, trans maskülen veya nonbinary çatısı altında ise, jinekologa gitmesi gereken kimselerdenseniz ve cinsel sağlıkla alakalı bilgilere erişmekte sorunlar yaşıyorsanız anketimize katılarak dertlerimize derman aramaya çıktığımız bu yolda bizlere yardımcı olabilirsiniz. Bizimle birlikte bu yola çıkabilirsiniz. Ayrıca, bahsedilen öznelerden değilseniz fakat “ayrımcılığa karşı birlikte olalım!” diyenlerdenseniz de yaygınlaştırarak yaşadığımız ayrımcılığı ve görünürlük sorununu duyurmamıza yardımcı olabilirsiniz.”

“Trans Erkekler/Maskülenler ve Nonbinaryler, Erişilemeyen Cinsel Sağlık Bilgisinin ve Jinekoloji Kontrollerinin Neresinde?” araştırmasına buradan katılabilirsiniz.

Kapsama Alanı nedir?

Kapsama Alanı; trans+ların görünürlük problemi yaşadığı, kapsanmadığı alanlarda maruz bırakıldıkları ayrımcılıkları görünür hale getirmek ve bu alanlarda eşitlenme mücadelesini çeşitli yöntemlerle yürütmek için kurulan bir oluşumdur. “Trans Erkekler/Maskülenler ve Nonbinaryler, Erişilemeyen Cinsel Sağlık Bilgisinin ve Jinekoloji Kontrollerinin Neresinde?" araştırması, Kapsama Alanı’nın yürüttüğü ilk çalışmadır. Bu çalışma; jinekolojik kontrollerde ve cinsel sağlık bilgisine erişirken yaşanılan ayrımcılıkları trans erkeklerin, trans maskülenlerin ve nonbinarylerin bakış açısıyla anlatmayı amaçlamaktadır.


Etiketler: insan hakları, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam