31/01/2013 | Yazar: Evren E. Çakmak

Bu yıl 8. düzenlenecek olan Karaburun Bilim Kongresi, bildiri çağrısını ve takvimini yayınladı. 4-7 Eylül’de gerçekleşecek kongrenin bu yılki başlığı ‘İktidar ve Dayanışma’

Karaburun Bilim Kongresi Takvimi Açıklandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Karaburun Bilim Kongresi takvimi açıklandı. Son başvuru tarihi 1 Nisan 2013

Bu yıl 8. düzenlenecek olan Karaburun Bilim Kongresi, bildiri çağrısını ve takvimini yayınladı. 4-7 Eylül’de gerçekleşecek kongrenin bu yılki başlığı “İktidar ve Dayanışma”

Kongrenin çağrı metni şöyle; “Karaburun Bilim Kongresi olarak bu yıl İktidarın ve Dayanışmanın bilgisini üretmek için yola çıkıyoruz. Karaburun Bilim Kongresi’nin bilim ortamına özgün katkılarından biri, Türkiye’de bilim ve siyaset alanlarının arasında kendi sınırlarını/duvarlarını aşarak bir ilişki kurabilmesi için gösterdiği çabadır.

Kongremiz; ezilenlerden ve emekçilerden yana siyaset yapanların bilimsel bilgiden beslenmesini sağlamayı, toplumsal ideolojinin oluşumunda egemen güçlere karşı alternatif toplumsal yaklaşımları canlı tutmayı, “öteki”yi korumak için bilim insanlarını bir araya getirerek ezilenlerin iktidar mücadelesini yükseltmeyi ve tüm bunlar için de toplumsal dayanışma yöntemlerini irdelemeyi amaçlamaktadır.”

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım koşulları için www.kongrekaraburun.org adresini ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam