12/05/2016 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ aktivisti Fırat Varatyan Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde ‘Toplumsal Cinsiyet ve Medya’ dersine katıldı. Medyada nefret söylemini anlattı.

Karadeniz Teknik’te LGBTİ ve medya konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ aktivisti Fırat Varatyan Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde “Toplumsal Cinsiyet ve Medya” dersine katıldı. Medyada nefret söylemini anlattı.

LGBTİ aktivisti ve KaosGL.org muhabiri Fırat Varatyan, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde “Toplumsal Cinsiyet ve Medya” dersine katıldı. 10 Mayıs'ta yapılan dersten önce ‘Benim Çocuğum’ belgeseli izlendi. Ardından LGBTİ ve medya tartışıldı.

Prof. Şahinde Yavuz’un moderasyonuyla gerçekleşen etkinlikte öğrencilerin geniş katılımı eşliğinde medyada LGBTİ’lerin karşılaştıkları nefret söylemleri, ana akım medyada kategorileştirilip tek tipleştirilen eşcinsel karakterlerden ve trans seks işçilerinin geceleri yaşadığı taciz ve bütün bunlara gazetecilik kültüründe nasıl bakıldığı konuşuldu. Nefret söylemi üreten ana akıma karşı alternatif habercilik konularından bahsedildi.

Toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimlikleri üzerine yapılan konuşmadan sonra medyada ve sosyal alanda LGBTİ hareketinin evrilmesi ve geçmişten günümüze nasıl taşındığı konuşuldu. Medyada üretilen nefret söylemlerine karşılık Kaos GL’nin ne gibi müdahalelerle alternatif haberciliği geliştirdiği ve bu alanda iyileştirme çabası olarak verdiği medya okulu eğitimlerinden bahsedildi. 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam