17/08/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Will & Grace, heyecanla beklenen ve 11 yıl sonra gelen dokuzuncu sezonuna bir karakter eksik başlayacak.

Karakterlerden biri Will & Grace’e dönmüyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Will & Grace, heyecanla beklenen ve 11 yıl sonra gelen dokuzuncu sezonuna bir karakter eksik başlayacak.

Dizi oyuncuları Eric McCormack, Sean Hayes, Debra Messing ve Megan Mullally

10 yıl sonra yeniden çekilen Will & Grace, eşcinsel bir avukat olan Will, onun “evlenmekten son anda vazgeçtiği” en yakın arkadaşı iç mimar Grace, aktör olmak isteyen eşcinsel Jack ve Grace’in “çılgın” yardımcısı Karen’in dostluğunu konu alıyordu. 

Dizinin başrol oyuncularından Eric McCormack 2003’te GLAAD Medya Ödülleri’nde, eğlence sektöründe LGBTİ’lerin eşit hakları elde etmesi yolunda çaba sarf eden yüzlere verilen Vanguard ödülünü kazanmıştı. Bir yıl sonra (2004) dizinin başrol oyuncularından Megan Mullally (Karen) ise medyada LGBTİ görünürlüğünü arttıran kişilere verilen Golden Gate ödülünün sahibi olmuştu.

1998’den 2006’ya sekiz sezon süren gey-sitkom Will & Grace’in geri dönüşü, dizinin başrol oyuncularından Debra Messing tarafından duyurulmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Will & Grace’in heyecanla beklenen ve 11 yıl sonra gelen dokuzuncu sezon bu sonbaharda prömiyer yapacak. Ama bir karakter eksik.

Yapımcıların yaptığı açıklamaya göre Karen Walker'ın hizmetçisi Rosario'yı oynayan Shelley Morrison emekli oldu ve önümüzdeki sezonlarda olmayacak. Rosario, Karen ile nefessiz konuştuğu sahnelerle tanınıyordu.

Daha kapsayıcı bir Will & Grace

Dizinin en çok aldığı eleştirilerden birisi eşcinsel erkek odaklı gidiyor olması, transların sorunlarına eğilmemesi, kadın eşcinselliğini ve biseksüelliğini yeterince görünür kılmıyor olmasıydı.

Dizinin oyuncularından Debra Messing bir açıklama yaparak dizinin bu versiyonunda daha geniş bir LGBTİ odağı olacağını; queerlerin ve transların sorunlarına daha çok yer verileceğini açıkladı.

“Gey ve lezbiyen olmayı anlatmak, 20 yıl önce başladığımız yerde kalmadı. Geçen yıllar içinde çok şey değişti ve şimdi yepyeni bir dünyadayız. Bence Will & Grace’in yeniden çekiliyor olması tüm LGBTİ kimlikleri kutlamak için bir fırsat. Daha çok anaakım olarak adlandırabileceğimiz televizyon kanallarında bunu gösterebilecek olmak harika.”


Etiketler: medya
nefret