03/02/2010 | Yazar: Kaos GL

Yapılan bir araştırma sonucunda Charles Dickens’ın yarattığı karakterlerin aslında gizli eşcinsel olduğu iddia ediliyor.

Karakterleri Gizli Eşcinsel mi? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yapılan bir araştırma sonucunda Charles Dickens’ın yarattığı karakterlerin aslında gizli eşcinsel olduğu iddia ediliyor.

 
Leicester Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Holly Fumeaux, edebiyat dünyasında tartışma yaratacak bir araştırmaya imza attı. Furneaux’un yaptığı bir araştırmaya göre, dünyanın en önemli ve başarılı yazarları arasında gösterilen Charles Dickens’ın eserlerinin çoğunda karakterlerin gizli bir eşcinsel tarafları var.
 
Büyük Umutlar / Great Expectations’daki Pip ve Herbert karakterleri buna bir örnek... Araştırmaya göre Charles Dickens’ın erkek karakterleri genellikle en yakın arkadaşlarının kız kardeşlerine âşık oluyor. Bu da Charles Dickens’ın öykülerinin temelinde eşcinsel öğeler yattığının kanıtı olarak görülüyor. Viktorya Dönemi’ne dair araştırmalar yapan Furneaux, herkesin Dickens’ı saygın bir yere koyduğunu bu yüzden de Dickens her tür cinsellik ile ilgilenmiş olsa da kimsenin bunu tahmin etmediğini söylüyor.
 
Furneaux, Martin Chuzzlewit adlı eserinde de John Westlock’un, arkadaşı Tom Pinch’ın kardeşi Ruth’a aşık olduğunu da hatırlatıyor : “John, Ruth la tanışmadan önce bile onun ne kadar güzel olabileceğini ve Tom’un güzel bir kadın versiyonu olacağını hayal ediyordu.”


Etiketler: kültür sanat
İstihdam