27/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Millet İttifakı üyesi Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, heteroseksüel aileler dışındaki ailelere ayrımcılık yaptı.

Karamollaoğlu LGBTİ+’ları hedef aldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Millet İttifakı üyesi Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği "Genişletilmiş İl Divanı Toplantısı"na katıldı.

Karamollaoğlu, konuşmasında LGBTİ+’ları hedef aldı. “Aile” üzerinden konuşan Karamollaoğlu, heteroseksüel aileler dışındaki ailelere ayrımcılık yaptı ve şöyle dedi:

“Aile mefhumu bozulursa siz toplumu ayakta tutamazsınız. Biz aile mefhumunun dejenere edilmesine rıza gösteremeyiz. Bunu bilmek mecburiyetindeyiz. Aile bir erkek bir kadın ve çocuklardan meydana gelir. Bunu da unutmamalıyız. İki tane erkek, iki tane kadın bir araya gelmiş, 'Biz de bir aileyiz', hadi oradan. Biz aile mefhumunu toplumun diri kalması, canlı tutulması için elzem görürüz.”

İlk değil!

Karamollaoğlu’nun LGBTİ+’ları hedef alması ilk değil. 2022’nin son günü Habertürk’ten Nihal Bengisu Karaca’ya konuşan Saadet Partisi lideri, LGBTİ+’ları kast ederek “Bunlar bir avuç insan. Çıkardıkları yaygaraya bakarsanız insanlığın %90’ı böyleymiş gibi düşünürsünüz, ama gerçekte bir avuç insan. Aileyi tahrip ederek medeniyet inşa edemezsiniz” demişti.

Karamollaoğlu LGBTİ+’ları hedef alan nefret mitinglerinin örgütlendiği sırada ise, “LGBT ve İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin” Halk TV’de şöyle demişti:

“Nedir bu toplumsal cinsiyet? Biri gelsin bana anlatsın, aile bir erkek bir kadından meydana gelir. İki erkek bir aile oluşturamaz bunun adı sapıklıktır kimse kusura bakmasın.”


Etiketler: insan hakları, aile, siyaset
İstihdam