16/02/2010 | Yazar: Kaos GL

Ankara'da eylemlerinin 64'üncü gününü sürdüren TEKEL işçilerine destekler devam ediyor.

Karikatüristler Tekel İşçilerini Çiziyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara'da eylemlerinin 64'üncü gününü sürdüren TEKEL işçilerine destekler devam ediyor. Tekel İşçileri için Obur Mizah ve Üretiyorum Karikatür Atölyesi tarafından düzenlenen “Karikatüristler Tekel İşçileri İçin Çiziyor…” isimli sergi 2 Şubat tarihinde eylemin 50. gününde Ankara’da Türk İş Sendikası binası önünde açıldı.

Gözel Radyo'dan TEKEL işçilerine destek
4 Şubat Perşembe günü TEKEL işçileriyle dayanışma amaçlı yapılan genel grevde, binlerce insan Ankara’da toplanmış, çok sayıda kişi genel greve katılmıştı. 'Gözel Radyo'  da işçilere olan desteğini bir video ile gösteriyor.
 
Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel ve karikatüristlerin birlikte basın açıklamasıyla gerçekleştirdiği sergi açılışı işçilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel basın açıklamasında “Tekel İşçilerinin yapmış olduğu haklı mücadelelerine desteğin büyüdüğünü ve karikatüristlerin vermiş olduğu destek için çok teşekkür ettiklerini” belirtti. Ayrıca bu serginin kataloğunun da eylem bitiminde basılması için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Türkel’den sonra karikatüristler adına kısa bir konuşma yapan Emre Yılmaz “Türkiye ve Avrupa’da yaşayan karikatüristlerin katkılarıyla oluşturulan bu serginin amacının karikatüristlerin Tekel işçilerinin haklı eylemleri boyunca yanlarında olduğunu” belirterek, işçilerin yoğun ilgisine sergi katılımcısı karikatüristler adına teşekkür etti. Sergide sergi katılımcıları Recep Bayramoğlu, Feridun Demir, Derya Ülker, Emre Yılmaz’ın yanında ressamlar Numan Seven ve Özkan Arı’da yer aldı.
 
Sergide Semih Poroy, Mustafa Bilgin, Firuz Kutal, Oğuz Gürel, Vahit Akça, İsmail Doğan, Recep Bayramoğlu, Birol Çün, Hasan Efe, Saadet Yalçın, Mustafa Yıldız, Musa Keklik, Feridun Demir, Mert Gürkan, Emre Yılmaz, Erdem Çolak, Derya Ülker, Ayten Köse ve Uğur Pamuk’un toplam 45 çalışması yer alıyor.

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret