30/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Ankara Queer Sanat Programı sanatçılarından Arda Asena’nın kişisel sergisi “Karmaşanın İçinde Olasılıklar Oluşturabilmek” 1 Nisan Cumartesi günü Ka’da açılıyor.

“Karmaşanın İçinde Olasılıklar Oluşturabilmek” sanatseverleri bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Queer Sanat Programı sanatçılarından Arda Asena’nın kişisel sergisi “Karmaşanın İçinde Olasılıklar Oluşturabilmek” 1 Nisan Cumartesi, saat 18:00’da Ka Görsel Kültür ve Sanatsal Düşünce İçin Mekân’da (Ka) açılıyor.

Ka’da açılacak serginin tanıtım metni şöyle:

“Arda Asena’nın günümüzde yaşanan sosyo-politik belirsizliklerin etkisi altında bireysel ifade ve özgürlük sorunlarını ele aldığı kişisel sergisi Karmaşanın İçinde Olasılıklar Oluşturabilmek ile Ankara'da izleyicilerle buluşuyor.

“1 Nisan-14 Mayıs tarihleri arasında Ka'da gerçekleşecek olan sergide, Arda Asena'nın portre, manzara, beden ve soyut fotoğraflarına, farklı coğrafyalarda aynı sorulara cevap aradığı ve fotoğraf pratiğinin soyut tercümeleri olan dokumaları eşlik ediyor. Zaman ve mekan kavramlarından bağımsız olarak sunulan eserler, iç ve dış dünyamız ile olan ilişkimizi sorgulamamıza olanak tanıyor.

“Sergi, baskıların arttığı bir dönemde kişisel ifade biçimlerinin zorlaştığı ortamlarda nasıl bir strateji izleyebileceğimize dair cevaplar ararken, içsel manzaralarımızı sorgulamaya ve aynı anda olasılıklar yaratmaya odaklanıyor. İzleyicileri, kendilerini sorgulamaya ve karmaşanın içinde olasılıklar oluşturmanın yollarını aramaya davet ediyor. Karmaşanın İçinde Olasılıklar Oluşturabilmek 1 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 18:00'den itibaren 14 Mayıs 2023 tarihine kadar, Pazar-Pazartesi hariç her gün 10:00-19:00 arası Ka'da ziyaret edilebilir.


Etiketler: kültür sanat
nefret