27/04/2012 | Yazar: Ozan Uğur

Kars emek ve demokrasi güçleri 24 Nisan Perşembe günü saat 12:30’da Eğitim-Sen Kars şubesi binasında gerçekleştirdikleri bir basın açıklaması ile 1 Mayıs’a katılım çağrısında bulundular.

Kars emek ve demokrasi güçleri 24 Nisan Perşembe günü saat 12:30’da Eğitim-Sen Kars şubesi binasında gerçekleştirdikleri bir basın açıklaması ile 1 Mayıs’a katılım çağrısında bulundular.
İşçi sınıfının ve emekçilerin uluslararası birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta tüm Türkiye ve dünyada olduğu gibi Kars’ta da alanlarda olacaklarını belirttikleri Kars Emek ve Demokrasi güçleri bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı 1 Mayıs platformu adına okuyan Eğitim-Sen şube başkanı Çetin Koçyiğit “İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü  olan 1 Mayıs kutlamaları için yeniden alanlardayız. Bu yıl da İstanbul’da taksim’de ve ülkenin dört bir tarafında alanları milyonlarla dolduracağız.” şeklinde konuştu.
 
1 Mayıs 2012 İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü kutlamalarının emeğin kazanılmış haklarına yönelik yeni saldırıların gündeme geldiği bir dönemde gerçekleştiğini belirten Koçyiğit açıklamasına şöyle devam etti: “Bir yandan kıdem tazminatının kademeli olarak kaldırılması, özel istihdam bürolarının kölelik büroları haline getirilmesi, bölgesel asgari ücret uygulaması ile asgari ücretin düşürülmesi ile taşeronluğun, esnekliğin, güvencesizliğin ve kuralsız çalışmanın ‘Ulusal İstihdam Stratejisi’ adı altında yaygınlaştırılması hesapları yapılırken, diğer yandan grev yasaklarında ısrar eden, işçi sınıfının önüne konulan yasakları koruyan, yasakçı bir sendikalar yasası bizlere dayatılmaktadır” dedi.
 
Hükümetin emperyalist savaş politikalarına ve anti-demokratik uygulamalara karşı alanlarda olacaklarını belirten Koçyiğit açıklamasını “Bizler emek-meslek örgütleri ve siyasi partiler olarak, 1 Mayıs 2012 Birlik Mücadele ve Dayanışma gününü en geniş birliktelik yaratarak kutlamak için, başta Taksim 1 Mayıs alanı olmak üzere ülkenin dört bir tarafında tüm mağdurlarla, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileri ile, mimar ve mühendislerle, aydınlarla, sanatçılarla,kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle 1 Mayıs alanlarında olacağız. 1 Mayıs alanlarını, milyonların adalet isteğinin kürsüleri haline dönüştüreceğiz ve taleplerimizle, rengarenk bayraklarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla 1 Mayıs’ta Kars Cumhuriyet Meydanı’nda olacağız. Yaşasın 1 Mayıs!” şeklinde bitirdi.
 
Açıklamaya DİSK, EĞİTİM-SEN, BES, TÜMBEL-SEN, SES, ESM, BTS, KARS DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİ, CHP, BDP VE SERHAD KARS KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ katıldı. (KARS)

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam