02/05/2015 | Yazar: Ozan Uğur

Kars Homofobi ve Transfobi Karşıtı Platform, 1 Mayıs mitingine gökkuşağı bayraklarıyla katıldı.

Kars Homofobi ve Transfobi Karşıtı Platform, 1 Mayıs mitingine gökkuşağı bayraklarıyla katıldı.
 
Kars’ta KESK çağrıcılığı ile bir araya gelen 1 Mayıs Platformu’nun düzenlediği miting Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Platform’da yer alan DİSK, KESK ve Türk-İş’e bağlı sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler 1 Mayıs günü saat 10.00’da Aslan Heykeli önünde buluşarak toplu bir yürüyüş gerçekleştirdi.
 
Kars Homofobi ve Transfobi Karşıtı Platform’un çağrısıyla bir araya gelen homofobi ve transfobi karşıtları da kendi döviz ve bayrakları ile yürüyüşte yerlerini aldı. Kars Epik Sanat Tiyatrosu ile birlikte yürüyen homofobi ve transfobi karşıtları yürüyüş boyunca sık sık “Yaşasın 1 Mayıs!”, “Susma Haykır Eşcinseller Vardır!”, “Okulda, İşte, Mecliste Eşcinseller Her Yerde!” sloganları ile yürüdüler.
 
“Gökkuşağının renkleri LGBT’ler hoş geldiniz!”
 
Alana girerken “Gökkuşağının renkleri LGBT’ler hoş geldiniz/Rengên keskesorê, LGBT’yî hûn bi xêr hatine!” şeklinde karşılanan Kars Homofobi ve Transfobi Karşıtı Platform aktivistleri “Faşizme karşı bacak omuza” sloganı attılar.
 
Mitinge katılan bütün kurumlar Kürtçe-Türkçe iki dilli bir şekilde selamlandı. Miting boyunca coşkulu bir biçimde halaylar çekip sloganlar atıldı.
 
Konuşmaların ardından Kars kültüründe önemli bir yer tutan aşıklar ve dengbejler de sesleri ve sazları ile mitinge katıldılar. Aynı zamanda Kars Epik Sanat Tiyatrosu oyuncuları bir gösterim ve dinleti gerçekleştirdi. Yerel sanatçıların katıldığı miting Cevdet Bağca’nın verdiği konserle son buldu. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam