27/03/2015 | Yazar: Ozan Uğur

Kafkas Üniversitesi öğrencisi eşcinsel genc 4-5 kişilik bir grubun homofobik saldırısına uğradı.

Kafkas Üniversitesi öğrencisi eşcinsel genç 4-5 kişilik bir grubun homofobik saldırısına uğradı. Geçtiğimiz yıl bilgisayarı çalındığında polislerin suçluyu yakalamak yerine cinsel yöneliminden ötürü ayrımcılığa uğradığını ve polislerin kendisine “Teşkilattan kimlerle yattın” gibi sorular yönelttiğini belirten genç bu sebepten polise gitmediğini söyledi.
 
LGBTİ’ler anayasal olarak korunmaz, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı nefret söylemi ve suçlarına dönük herhangi bir yaptırımın bulunmazken yeni bir homofobik saldırı daha yaşandı.
 
Kars’ta 26 Mart günü akşam saatlerinde arkadaşlarıyla buluşmak için sokakta bekleyen Kafkas Üniversitesi öğrencisi eşcinsel genç homofobik saldırıya uğradı.
 
Çevredekiler saldırıyı izledi!
 
Olay öncesi bir arkadaşıyla oturduğu kafeden ayrılıp başka bir arkadaşıyla buluşmak için ana cadde üzerinde bekleyen genç 4-5 kişi olduklarını belirttiği kişilerin saldırısına maruz kaldı. Arkasından “Top, ibne” şeklinde bağırdıklarını belirten genç kendisinden önce sigara istediklerini ve sigarayı uzattıktan sonra karşıya geçtiğini belirtti. Ancak kişiler arkasından gelerek saldırdı. Açık herhangi bir dükkan bulamayan genç, sokakta bulunan birkaç kişinin de kendisine yardım etmediğini belirtti.
 
Saldırıdan bir yıl önce de polisten ayrımcılık: “Teşkilattan kimlerle yattın?”
 
Daha sonra beklediği arkadaşı gelerek kendisini araçla aldı ve eve bıraktı. Polise ya da hastaneye gitmek istemediğini belirten genç bunun nedenini şöyle açıkladı: “2014 Ocak ayında evime hırsız girdi ve bilgisayarım çalındı. Bunun için karakola gittiğimde polisler cinsel yönelimimden dolayı üzerime geldi. Bir başkasının pornosunu bilgisayarımda sakladığım için bilgisayarımın çalındığını iddia eden polisler daha sonra da ‘Teşkilattan kimlerle yattın?’ gibi sorularla üzerime geldiler ve kamera görüntüleri olduğu ve ben suçluyu tespit ettiğim halde hiçbir şey yapmadılar. Hastaneye gitsem dün gece yaşadığım olay polise gidecekti ve ben aynı şeyleri tekrar yaşayacaktım. Bu nedenle ne polise ne de hastaneye gitmek istemedim” şeklinde konuştu.
 
Ayrımcılık her yerde!
 
“Herhangi bir gaspın olmadığı saldırıda saldırganlar bıçak çektikleri halde sadece tekmelerle saldırarak olay yerinden uzaklaştılar” diyen genç aynı gün Kars’ta bulunan bir kafede de cinsel yönelimi nedeniyle ayrımcılığa uğradığın ifade etti. Kendisine ve yanındaki arkadaşına hizmet verilemeyeceği belirtilerek kafeden çıkarıldıklarını da kaydetti. genç benzer ayrımcılıkları daha önce de yaşadıklarını sözlerine ekledi. 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam