06/05/2013 | Yazar: Hamit Türker

Kars’ta halka seslenen Pervin Buldan: Hepimiz tek tek süreci anlamaya çalışmalı ve barış için elimizi taşın altına koymalıyız. Bu nedenle hepinizi sürece dahil olmaya çağırıyorum.

Kars’ta Milletvekilleri Halkla Buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kars’ta halka seslenen Pervin Buldan: Hepimiz tek tek süreci anlamaya çalışmalı ve barış için elimizi taşın altına koymalıyız. Bu nedenle hepinizi sürece dahil olmaya çağırıyorum.
4 Mayıs Cumartesi günü BDP milletvekilleri ‘Barış Süreci’ni anlatmak için halkla buluştu.
 
Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP grup başkan vekili Pervin Buldan, Ağrı milletvekili Halil Aksoy ve eski DEHAP genel başkanı Tuncer Bakırhan süreç ile ilgili BDP il binası önünde halka seslendiler. Etkinliğe Pazarcık, Digor ve Kağızman belediye başkanları da katıldı. Birtane, Aksoy ve Bakırhan halkı selamladıktan sonra sözü Pervin Buldan’a bıraktılar.
 
“Kırk yıllık bir savaşın bittiği, silahın bırakıldığı bir süreç”
Konuşmaya Abdullah Öcalan’ın Kars halkına olan selamını ileterek başlayan Buldan “önemli ve tarihi bir süreç yaşıyoruz. Herkes bu süreci farklı adlandırabilir. Adı ne olursa olsun bu süreç kırk yıllık bir savaşın bittiği, silahın bırakıldığı bir süreçtir. Ama yine de bu coğrafyada yaşayan halk olarak işkenceleri, ölümleri, köy yakmaları, kaybolan insanları asla unutmayacağız” şeklinde devam etti.
 
Abdullah Öcalan’ın 14 yıldır hücresinde barış için ve kanın durması için mücadele ettiğini söyleyen Buldan “Amed Newroz’unda, bir manifesto niteliği taşıyan Abdullah Öcalan’ın mektubu barış sürecinin nasıl işleyeceğini hepimize bir şekliyle anlattı.” dedi.
“Hepimiz tek tek süreci anlamaya çalışmalı ve barış için elimizi taşın altına koymalıyız”
Pervin Buldan son olarak “ama yine de mücadeleye devam edilmeli. AKP hükümeti 10 yıldır değişmemiştir. Zulümler, işkenceler devam etmiştir. Bu halkın dili, dini, coğrafyası inkâr edilmiştir. Taleplerimiz ve halklarımız için direnmeliyiz, Öcalan’ın üzerindeki tecridin kırılmasındaki en büyük pay bu halkın mücadelesidir. Hepimiz tek tek süreci anlamaya çalışmalı ve barış için elimizi taşın altına koymalıyız. Bu nedenle hepinizi sürece dahil olmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.
 
Halaylarla başlayan etkinlik Buldan’ın konuşması ile sona erdi. Milletvekilleri Kars’tan sonra Pazarcık, Digor ve Kağızman’a gideceklerini belirtti.

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam