10/11/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Kasım ayının ilk haftasında yazılı basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik.

Kasım ayının ilk haftasından 15 nefret haberi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kasım ayının ilk haftasında (1-8 Kasım) gazetelerde LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı ve nefret söylemini kaosGL.org okurları için derledik.

Başlayalım!

1 Kasım, Malatya Net Haber

Zeki Taşkıran: “Çok basit bir çözüm: Bu illetin özüne dokunun ve inancımıza, maneviyatımıza, yaşam tarzımıza uygun mevzuat çıkarıp eğitime yatırım yapın. Göreceksiniz ne kadına şiddet kalır ne LGBTIilerin fuhuş sahneleri…”

1 Kasım, Yeni Asır (İzmir)

Hakan Urgancı: “Bahsettiğim dijital platformdaki dizilere bakıyorum, neredeyse içinde eşcinsel karakter olmayan olmadığı gibi özellikle ana karakterler gerekli gereksiz (öyküye hizmet etmeyen şekilde) eşcinsel ilişki içine sokuluyor. Bu da hakikaten platformun amacı hakkında ciddi soru işaretlerine yol açıyor. Acaba burada bir tür toplum mühendisliği mi yapılıyor?”

2 Kasım, Milat

İsmail Zelvi: “Özellikle kadın, lezbiyen ve homoseksüele akımlar üzerinden sosyal medya devleri topladıkarı bilgileri Algoritmik olarak analiz ederek bize servis ediyorlar. Alıcıları ise maalesef iktidarın içine bile sokulabilen algı ajanları. İstanbul sözleşmesini bu mecradan okursanız farklı bir fotoğraf görürsünüz.”

2 Kasım, Batman Son Söz

Fatih Yokuş: “Zinanın suç olmaktan çıkması, lut kavmini helak eden livata'ya (homoseksüel) yasal zeminin oluşması, içkinin yaygın hale gelmesi, faizin her eve girmesi...”

4 Kasım, Yeni Adana

Zekai Buluç: “Fakat Osmanlı askerleri daha Mekke'yi çıkmadan İngiliz homoseksüel casus Lavvrence'ın dağıttığı altın karşılığında, hastanede yatan yaralı Mehmetçiklerin kafası Şerif Hüseyin'in emriyle kesilir!”

4 Kasım, Doğru Haber

Mehmet Fatih Akgül: “’Eşcinselliği teşvik eden, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği adıyla insanlığa ve Türkiye'ye çekilen operasyona karşı topyekûn mücadele edilmesi gerektiği gibi tüm hukuki yolların kullanılması lüzumu da yüksek malumlarınızdır. Çünkü erkek erkeğe kadın kadına beraberlikten çocuk olmayacağına göre bu feminist terör örgütleri ifsat projeleri, insanlığa karşı savaş yani insanlık suçudur’ dedi.”

4 Kasım, Yeni Asya

Yasemin Güleçyüz: “POLONYA'DAN FITRAT HABERLERİ: En önemli taleplerden biri eşcinsel birlikteliklerin aile olarak değerlendirilmemesi.”

4 Kasım, Milat

İslamafobiyi eşcinsellikle ilişkilendirerek ayrımcı ifadeler kullanan Ahmet Ay: “Hollandalı homoseksüel siyasetçi Pim Foytun da "Ben İslam'a karşı soğuk savaştan yanayım" diyordu ta 2002 yılında.”

5 Kasım, Türkgün

Mustafa Önder: "CHP yönetimine soruyorum, sizde hiç mi izan, hiç mi insaf, hiç mi vicdan kalmadı?" "Vicdan" içine PKK/FETÖ kaçmış Y-CHP'den uzaktır! Mesele "başparmaktaki şefkat", AFAD Müdürü'nün "evlat sevgisi"dir... LGBT kalkanları bunları ne bilir?”

5 Kasım, Milat

Asiye Türkkan: “Her açan güneş yeni güzelliklerle hayatımızı renklendirirken, bizler kepenklerimizi kapatmış, hayatın bütün renklerini göremez olduk. Gök kuşağının muhteşem renklerini bile LGBT'lere kurban etmişiz. Bize hatırlattıklarından dolayı gökkuşağına bile mesafeli hale gelir olduk.”

6 Kasım, Düzce Parantez

M. Hamdi Güner: “Aynı surede ikinci ayette: "Zina yapan erkek ve kadının her birine yüz sopa vurun" denildiği halde İstanbul sözleşmesiyle hem zina ve hem de livata ve lezbiyenliğin serbes edilmesi namus damarının koparılması için çok kötü bir adım olmuştur…”

6 Kasım, Yeni Söz

Bilal Ay: “Bizim birbirinden ayırt edebilme yeteneğini diyebileceğimiz uygulamaları mevcut. hukuk sistemimizde eşcinsellik yok ancak baltalayan bir sorun.”

6 Kasım, Yeni Akit

Abdurrahman Dilipak: “"Fahşa" nereden çıktı şimdi, ayıp, utanmalısınız.. LGBT'ye özgürlük, cinsel tercih, cinsel yönelim konusunda özgürlük getiriyor İstanbul Sözleşmesi, zina ile ilgili 15 ayeti daha hükümsüz kılıyor.”

6 Kasım, Milat

Ramazan Kayan: “Ancak son yıllarda işimiz biraz daha zorlaştı çünkü semtin çocuklarına LGBT'ciler musallat olmaya başladı... O bataklığa düşenin bir daha kurtulması oldukça zor... Uyuşturucunun tedavisi bir şekilde mümkün fakat cinsel sapkınlıktan kurtulmak adeta imkânsız...”

8 Kasım, Milat

Cenap Şirin: “Köpeğin kurtarılmasını, sahadan canlı yayında Türkçeyi LGBT, LGBT telaffuz eden muhabir ile stüdyodaki sunucu, Erkan Yolaç gibi nerdeyse havaya zıplayarak karşıladılar.”

 

 


Etiketler: medya
İstihdam