28/10/2015 | Yazar: Melahat D

Kasım ayında Ankara’da kuir tango rüzgarları esecek, lubunyalar dansın sınırlarını aşacak.

Kasım’da kuir tango başkadır Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kasım ayında Ankara’da kuir tango rüzgarları esecek, lubunyalar dansın sınırlarını aşacak. Tango eğitmenleri Bora Turgut ile kuir tango yapacak, Faysal Tekoğlu ile söyleşeceğiz.

Dans partneriniz olsun ya da olmasın Kaos GL, Kasım ayı boyunca lubunyaları tango yapmak için sahneye çağırıyor:

“Kadın ya da erkek rolleri olmadan dans ediyor, kendi stillerimizi buluyor, bedenlerimizi keşfediyor, duygularımızı dışa vuruyoruz. Tango ve toplumsal cinsiyet ilişkisini tartışıyor, kuir tango üzerine düşünüp, deneyimleyip, söyleşiyoruz.”

Toplam dört atölye ve bir söyleşiden oluşan program için son başvuru tarihi 5 Kasım. Atölyeye katılım ücretsiz. Kayıt olan kişilerin tüm programa katılımı gerekiyor. Başvuru, iletişim ve bilgi için kkm@kaosgl.org adresine e-mail gönderebilirsiniz.

Kuir Tango atölye programı:

7 Kasım Cumartesi

Saat: 14.30 – 16.00

Tanışma. Arjantin tango temel adımlar, duruş, denge ve hareket

8 Kasım Pazar

Saat: 17.30 – 19.00

Tangoda orkestralar, vals ve milonga adımları, muzikalite calişmaları

14 Kasım Cumartesi

Saat: 14.30 – 16.00

Arjantin tango estetik hareketler ve bedensel farkındalık

Saat: 17.00

Faysal Tekoğlu ile ‘Sanat ve Heteroseksizm Söyleşileri’ kapsamında ‘kuir dans’ konulu söyleşi yapılacak.

15 Kasım Pazar

Saat: 17.30 – 19.00

Dansediyoruz! milongada kullanılabilecek figürler

Kontenjan: 20 Kişi

Son Başvuru Tarihi: 5 Kasım Perşembe

Mekan: Shine Dans Stüdyosu

Yukarı Bahçelievler Mahallesi, 60. Sk No:1 Çankaya

http://www.shinedans.com/#!form/c1no3

Faysal Tekoğlu kimdir?

1966 yılında Diyarbakır’da doğan Faysal Tekoğlu 1984 yılından beri dansla, 1998’den beri de tangoyla ilgileniyor. Arjantin’de de tango eğitimi almış olan Tekoğlu, 2005 yılından beri tango, 2008 yılından beri de queer tango dersi veriyor. Verdiği Queer tango dersleri, heteroseksüel dans camiasına LGBTİ bireyleri davet eden bu topraklardaki tek çalışma olmayı sürdürüyor. 2011 Onur Yürüyüşü’ndeki queer tango dans gösterisi, tiyatro festivallerinde verdiği queer tango dersleri, yurtiçi ve yurtdışında katıldığı workshop’lar, toplumsal cinsiyete dair bir farkındalık yaratma aracı olarak dansı yeniden kurgulamanın yollarından sadece birkaçı. Kısaca tangonun queer hali üzerine çalışmak ve düşünmek onun için, bireyi heteroseksist yapı ve söylemlerden çıkarıp eşitlik zemini inşa etmenin güzel bir aracı, çünkü temelinde bireylerin koşulsuzca, güvenle birbirine sarılabilmesi; “o varsa ben varım”ın bedensel ve doğrudan halini deneyimleyebilmesi yatıyor.

Bora Turgut kimdir?

İstanbul Üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi ekonomi bölümü mezunudur. Küçük yaslardan itibaren halk dansları yapmış olup, 2010 senesinde eğitmen Gül Özbilecikli ile Arjantin tango ile tanışmıstır. Daha sonra Ankara’ da akademi tango eğitmenleri Figen Moran ve Sermet Moran ile tango eğitimine devam etmiş olup, yurtiçi ve dışı festival ve etkinliklerde Arjantinli ve diğer eğitmenler ile çalışma fırsatı bulmuştur. 2014 senesinde Faysal Tekoğlu önderliğinde Ankara’ da ilk defa gerçekleştirilen queer tango atölyesinde yer almıştır. 2014 yılından itibaren eğitmenlik, performans ve gösteri dansçılığı yapmaktadır.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam