09/03/2010 | Yazar: Kaos GL

Kavaf’ın sözleriyle ilgili tepkiler devam ediyor.

Kavaf'a Tepkiler Sürüyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kavaf’ın sözleriyle ilgili tepkiler devam ediyor. Ruh sağlığı ile ilgili çalışan ve şu anki sayısı ile 198 kişilik Psikiyatrist, psikolog, psikolojik danışman ve sosyal hizmet uzmanından oluşan Homofobi Karşıtı Ruh Sağlığı Girişimi bir basın bildirisi yayınladı.
 
Basın Bildirisi
 
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 07 Mart 2010 tarihli Hürriyet Gazetesinde yayınlanan röportajında, “eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk” olduğuna inandığını belirterek “tedavi edilmesi gereken bir hastalık” olduğu beyanında bulunmuştur.
 
Psikiyatrist, psikolog, psikolojik danışman ve sosyal hizmet uzmanı unvanıyla ruh sağlığı alanında çalışan ve şu anki sayısı ile 198 kişinin katılımından oluşan Homofobi Karşıtı Ruh Sağlığı Girişimi olarak belirtmek isteriz ki;  
 
Yapılan araştırmalarda, eşcinsel bireylerde; genetik, hormonal ya da beyin yapısı ve işleyişi ile ilgili biyolojik olarak bozukluk ya da hastalık anlamına gelebilecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Bu nedenle Sayın Bakanın cümlelerinin, bilimsel saptamaları değil şahsi kanaatlerini ortaya koyduğu fikrindeyiz. 
 
Sayın Bakanın temsil ettiği makamın, kamuoyu üzerindeki etkisini göz önüne alarak, en kısa zamanda ortaya çıkan bu yanlış bilgilendirmenin sorumluluğunu üstlenip gerekli düzeltmeyi yapacağına ya da bu alandaki uzmanlar olarak gözümüzden kaçan bilimsel bulgular varsa, onları paylaşacağına duyduğumuz inanç dolayısı ile bu bildiriyi yayınlamış bulunmaktayız.    
 
HOMOFOBİ KARŞITI RUH SAĞLIĞI GİRİŞİMİ
 


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam