24/03/2010 | Yazar: Kaos GL

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Lüksemburglu

Kavaf'ın Eşcinsel Potu Sınırları Aştı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Lüksemburglu parlamenterler tarafından Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın “Eşcinsellik hastalıktır. Tedavi edilmeli” sözleriyle sıkıştırıldı.
 
Yoğun sorular üzerine “Bu görüşleri benimsemiyorum” diyen Bağış, kendisininkine benzer görüşlerin Bakanlar Kurulu’nda da dile getirildiğini ve Kavaf’ın eleştirildiğini anlattı.
 
Başmüzakereci Egemen Bağış, dün Avrupa Birliği ile ilgili turları kapsamında dün Lüksemburg’da temaslarda bulundu. Lüksemburg Parlamentosu üyeleriyle buluşmasında, Türkiye’nin reform çalışmalarını anlatan ve Anayasa değişiklik paketi olmak üzere reformlarla ilgili sorular bekleyen Bağış’a en çok Kavaf’ın açıklamasıyla ilgili soru ve eleştiriler yöneltildi.
 
Bağış ise Kavaf’ın görüşlerinin Bakanlar Kurulu toplantısında da tartışıldığını, kendisiyle birlikte bazı bakanların sözleri nedeniyle Kavaf’ı eleştirdiğini anlattı. Bağış, her türlü ayrımcılığa karşı olan hükümetinin eşcinsellerin sorunlarıyla da yakından ilgilendiği bilgisini verdi.

Etiketler: insan hakları
İstihdam