20/03/2012 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’deki sinema yapımları arasında en cinsiyetçi ve erkek egemen bakışlı filmlere verilen Altın Bamya Ödülleri dağıtıldı. Kaybedenler Kulübü iki ödül birden aldı.

Kaybedenler Kulübü’ne Altın Bamya Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sinemadaki cinsiyetçiliğe dikkat çeken ve erkek egemen bakışın sinemadaki yansımalarını deşifre eden Altın Bamya Ödülleri dün gece açıklandı.
 
Bu yıl dördüncü kez dağıtılan ödüllerde Altın Bamya Tolga Örnek’in yönettiği Kaybedenler Kulübü’ne verildi. Filmin aldığı tek ödül bu olmadı. İzleyici Bamyası Ödülü de Kaybedenler Kulübü’nün oldu.
 
Erkek karakter dalında Altın Bamya’ya Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm filmindeki Behzat, Harun, Hayalet karakterleri layık görüldü.
 
Kadın karakter dalında ise ödül Handan İpekçi’nin yönettiği Çınar Ağacı filminin bütün kadın karakterlerine verildi.
 
Senaryo dalında sürpriz yaşanmadı. Altın Bamya beklendiği gibi Kurtlar Vadisi Filistin’e gitti.
 
Homofobik filmler dalında verilen Üç Buçuk Bamya Ödülü için Şafak Sezer’in yönetip rol aldığı Kolpaçino Bomba filmi seçildi.
Jüri Özel Tek Başlı Bamya Ödülü ise Misafir, Ağır Abi ve Günah Keçisi arasında paylaştırıldı.
 
Eşek Arısı Cinsiyetçi Dil Ödülü yönetmen Onur Ünlü’nün Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi adlı filmine verildi.
 
Hollanda Başkonsolosluğu’ndaki törende duyurulan ödüller "daha sonraki yıllarda aday film bulamamak dileğiyle" dağıtıldı. (bianet)

Etiketler: kültür sanat
İstihdam