25/02/2018 | Yazar: Kaos GL

Mabel Matiz’in Gizem Aksu ile kamera karşısına geçtiği “Öyle Kolaysa” klibini izlediniz mi?

Kaygan kanun bu: Öyle Kolaysa Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mabel Matiz’in Gizem Aksu ile kamera karşısına geçtiği “Öyle Kolaysa” klibini izlediniz mi?

Mabel Matiz’in 2 Şubat’ta yayınlanan “Öyle Kolaysa” eserinin klibi 33 milyonu aşkın izleyiciye ulaştı. Klibinde Gizem Aksu ile performans gösteren Matiz, şarkısını “Fotoğraftan uzaklaştıkça anlayan, anladıkça yorulan ve buna karşılık daha ümitli sözcüklerin peşine düştüğüm bir dönemin eseri” olarak tanımlıyor.

*Şarkının klibi Anıl Can yönetmenliğinde çekildi. Klibin görüntü yönetmenliği Eren Yıldız tarafından yapıldı.

Gizem Aksu kimdir?

Çağdaş sanat eleştiri ve araştırma yazıları yazmaya, İstanbul çağdaş dans çevresinden sanatçılarla söyleşiler yapmaktadır. Yakın zaman çalışmalarında teorik ve pratik dikkatini otobiyografik solo performanslara ayırmaktadır. Otobiyografi üzerine yaptığı araştırma, kendi’nin mikro-politiği ile sistemlerin makro-politikasının ilişkiselliğinde, bir oluş olarak bedeni şekillendiren ve bedenin şekillendirdiği mekân ve zamanların neler olduğu üzerine yoğunlaşmaktadır: Yaratıcı, kendi’nin mikro-politikasıyla sistemlerin makro-politikasının kaotik ilişkisine tanık olup başkalaşırken bu başka-oluşu otobiyografiye nasıl eklemleyebilir ve performatif var oluşunu nasıl güncelleyebilir?

Gizem Aksu cinsel kimlik ve performanslarından dolayı sosyo-politik baskıya maruz kalan LGBTİ+’larla beden atölyeleri gerçekleştirmektedir. 2009 yılından beri Hollanda, Almanya ve Türkiye’de birçok uluslarası festival ve bienale yaratıcı dansçı olarak katılmıştır. Haziran 2014’te Ann van den Broek misafirliğinde Belcika/Anvers’e davet edilmiştir. Temmuz 2014’te ImPulsTanz kapsamında Meg Stuart tarafından yürütulecek Closer araştırma projesinde yer aldı ve Eylul 2015’te Belcika/Mons’ta gercekleşen Park in Progress Rezidans’ına katıldı. 2015 yazında, aldığı dance WEB bursuyla ImPulsTanz - Vienna International Dance Festival’e katılacaktır. Sanatçı, bu eserle APAP tarafından Berlin-Antwerp ve Zagreb’de 6 haftalık residency’e davet edilmiştir.


Etiketler: medya
İstihdam