06/10/2022 | Yazar: Kaos GL

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na açılan kapatma davası 11 Ocak 2023’e ertelendi.

KCDP davası ertelendi: Ülkeyi bir karanlığa sürüklemek istiyorlar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na açılan kapatma davasının ikinci duruşması dün (5 Ekim) İstanbul Adliyesi’nde görüldü. Duruşmada öldürülen kadınların aileleri tanık olarak dinlendi.

Diken’den Canan Coşkun’un haberine göre, İstanbul 13’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşma, yoğun katılım nedeniyle adliyenin büyük salonunda görüldü. Duruşmaya Türkiye’nin çeşitli kentlerinden avukatlar katılırken İsveç ve Hollanda Konsolosluğu’ndan temsilciler ile PEN Temsilcisi Caroline Stockford da duruşmayı takip etti.

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Uçan Süpürge, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu da davaya katılım talep etti.

Mahkeme, öldürülen kadınların tanık olarak dinletilmek istenen yakınları için davetiye çıkarılmasına karar verdi. Derneklerin katılma taleplerini reddeden mahkeme, bir sonraki duruşmanın 11 Ocak 2023, saat sabah 11’de görülmesine karar verdi.

Platformun Genel Sekreteri Fidan Ataselim, duruşma sonrası açıklama yaptı: “Ülkeyi bir karanlığa sürüklemek istiyorlar. Biz o karanlığı İstanbul Sözleşmesi kararında da gördük.”


Etiketler: insan hakları, kadın
İstihdam