06/04/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Lola Ogbara, kendi bedenini bir kaynak olarak kullanırken benliğini keşfediyor ve ‘toplumsal uyumsuz’ bedenleri çiziyor.

Kendi bedenini kaynak olarak kullanan bir sanatçı: Lola Ogbara Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lola Ogbara, kendi bedenini bir kaynak olarak kullanırken benliğini keşfediyor ve “toplumsal uyumsuz” bedenleri çiziyor.

Lola Ogbara, Chicago'da doğup ve büyüyen bir sanatçı. Koleksiyonları fotoğraflar, kupürler, çizimler, bitkiler ve daha birçok materyal kullanılarak çeşitli medya biçimlerini kapsıyor. Lola özellikle renkli kadınlara odaklanıyor ve ana akım medyanın dışındaki bedenleri kutluyor: Daha koyu, daha yalın ve gördüğümüz şeyleri temsil ediyor.

Koleksiyonlarının başlıklarından “Kraliçeler” ve “Vajina Monologları” gibi portfolyolara sahip sanatçının en ünlü serisi “Beden Olumlama” illüstrasyonlarından oluşuyor.

Lola, misyonunu şöyle anlatıyor “Resimlerim ve kolajlarım boyunca siyahi kadın bedeninin daha gerçekçi ve soyut işlevselliği için çekim yapıyorum. Kendi bedenimi bir kaynak olarak kullanan benlik kimliğini keşfediyorum ve bedenle ilgili olarak toplumsal uyumsuzluğa çok ilgi duyuyorum.”

“Mücadele, güvensizlik, dalgalanma ve eşitsizlik kuşkusuz portrelerimin birçoğunda yakalanıyor ve hayatın lükslerini ve hayatın gerçeklerini bir araya getiriyor.”

Lola'nın işlerini paylaştığı web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam