03/04/2023 | Yazar: Kaos GL

Ekin Keser’in kendi hikayesini yeniden inşa ettiği “Kendimden Bir Şeyler Aradım” sergisi 8 Nisan’da Mixer’de kapılarını açıyor.

“Kendimden Bir Şeyler Aradım” sergisi açılıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ekin Keser’in ilk kişisel sergisi “Kendimden Bir Şeyler Aradım”, 8 Nisan - 13 Mayıs 2023 tarihleri arasında Mixer’de izlenebilir.

Ekin Keser, “Kendimden Bir Şeyler Aradım” adlı sergisinde kendi varoluşunu buluntu fotoğraflar, belgeler ve farklı nesneler aracılığıyla  yeniden kurguluyor. Başkalarına ait anı ve belgelerden kestiği yaşanmışlıklar ile kendi hikayesini yeniden inşa ediyor. Ekin Keser'in “Kendimden Bir Şeyler Aradım Sadece” serisi, farklı sosyal statü ve geçmişlere sahip insanların buluntu fotoğraf ve belgelerinden oluşturduğu kompozisyonlara yer veriyor.

“Zamanında edinilmiş deneyimler, duygular ve duyularla ilişkilenmesiyle oluştum. Yaptığım, yarattığım durumların sonu nereye varacak bilmiyorum fakat bedenimin zaman içerisinde beni rahatsız edecek değişken yada döngüye giren hallere bir etkisi var mı, onu da bilmiyorum” diyen sanatçı “Ben Kimim, Nereye Gidiyorum” isimli eserinde ise sosyal, siyasal, kültürel ve bireysel düzeyde tüm konuların benliğinde bıraktığı etkileri ele alıyor.

Cinsel yönelimini ailesine açıkladıktan sonra annesinin maruz kaldığı psikolojik şiddet sonucu aile fertlerini yırtarak çıkardığı eski fotoğraflar “Elekten Geçmeyenler” isimli yerleştirmesinin çıkış noktasını oluşturuyor.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam