27/05/2020 | Yazar: Esra Güleç

“Kendime Düşünceler” podcast serisi “sağlamların” ön yargılarından romantik ve sosyal ilişkilere, medyada yaratılan engellilik algılarını masaya yatırıyor.

Kendime Düşünceler: “İçimizi dökelim dedik podcast oldu” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bambaşka bir podcast serisi ile tanışmaya hazır mısınız? Öyleyse sıkı durun: Geçtiğimiz haftalarda Spotify yepyeni bir podcast serisine ev sahipliği yapmaya başladı. Adını Marcus Aurelius’un Kendime Düşünceler isimli kitabından alan “Kendime Düşünceler” podcast serisi, dinleyicisini pek çok farklı konuyu başka açılardan düşünüp konuşmaya itmeyi hedefliyor.

Utanma ve çekinmenin olmadığı “Kendime Düşünceler” serisi, “sağlamların” ön yargılarından, romantik ve sosyal ilişkilere; cinsellik, moda ve güzellik algısı, en sık duyulan sorular, medyada yaratılan engellilik kavramı ve kariyere kadar sunucularının tabiriyle “canlarının çektiği her şeye” bir bakış atıyor.

Sunuculardan Benay, seriyi şöyle tanıtıyor:

“Peki biz kim miyiz? Önce kendimi tanıtarak başlayayım, ben Benay. Doğuştan körüm. İzmir’de, özel bir şirkette insan kaynaklarına bağlı eğitim departmanında çalışıyorum. Müzikle ilgilenmek ve yaşamımı aktif hale getirecek çeşitli tecrübeleri deneyimlemek benim için oldukça keyifli. Bu podcasti birlikte hazırlayıp sunduğumuz arkadaşım Merter’le ise bebeklik yıllarımızdan tanışıyoruz. Bizim yollarımızın 22 sene sonra yeniden kesişmesinden önce, Merter öğrencisi olduğu Boğaziçi Üniversitesi’nde bir bisiklet kulübü kurmuş ve tandem bisikletleri kampüse getirerek körlerle bisiklet macerasını başlatmış.”

“Biz de yeniden buluştuğumuz o günden beri, arkadaşlığımızı devam ettiriyoruz. Özellikle hiçbirimizin evden mecbur kalmadıkça çıkmadığımız şu günlerde, Merter’le sık sık telefon yoluyla haberleşiyoruz. Bu telefon konuşmalarımızdan birinde tesadüfen aklımıza gelen bu podcast fikri ise üzerinden günler geçmesine rağmen hala bizi çok heyecanlandırmaya devam ediyor.”

“Üzerinde konuşacak pek çok şey geliyor aklımıza, geldikçe de bunları bölümler halinde dinleyici ile buluşturmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Her bölümde belli bir konu seçiyor ve üzerine beraber sohbet etmek istediğimiz birini konuk ediyoruz. Dinleyici ile olan etkileşimimizi canlı tutabilmeyi çok önemsediğimizden podcastimize yönelik Twitter ve Instagram hesapları oluşturduk. Duyuru ve haberlerimizi, var ise gelecek bölümün temasına yönelik anket ve sorularımızı oralardan paylaşıyor, interaktif bir iletişim içerisinde olmaya çalışıyoruz.”

Kendime Düşünceler’in tanıtım yayınına Spotify üzerinden buradan, tüm bölümlerine ise şuradan ulaşabilirsiniz. Seriyi SoundCloud’tan da dinleyebilirsiniz.

Ayrıca Twitter ve Instagram profillerini takip ederek duyurulara göz atabilirsiniz.


Etiketler: medya
nefret