03/01/2023 | Yazar: Kaos GL

LİSTAG’ın “Kendimi Bildim Bileli” kitabı Nilüfer Açıkalın’ın sesiyle podcast serisi oluyor. İlk bölüm “Pelerin” yayında.

“Kendimi Bildim Bileli” podcast serisi başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Ne zamandan beri böylesin?” “Kendimi Bildim Bileli. Aslında hepimizin yanıtı bu.”

LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği’nin (LİSTAG)’ın “Kendimi Bildim Bileli” kitabı, Nilüfer Açıkalın’ın sesiyle podcast serisi olarak yayınlanacak.

Serinin ilk bölümü “Pelerin” Spotify’da yayında.

“Kendimi Bildim Bileli” hakkında

LGBTİ+’ların çocukluk ve gençlik hikayelerini anlattığı “Kendimi Bildim Bileli”, 2020’nin Aralık ayında çıktı. Editörlüğünü Yasemin Zeynep Başaran’ın yaptığı kitapta 18 yazı yer alıyor:

“Kitabı baskıya hazırladığımız bugünlerde 2020 yılında, Aralık ayının ikinci yarısındayız. ‘LGBTİ+ çocuklar var mıdır, yok mudur?’ sorusunun gündemde olduğu bir dönem. Yine bugünlerde, 9 Aralık 2020 tarihli haberlerde Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu’nun LGBTİ+ ve gökkuşağı temalı ürünlerin satışında ‘çocukları korumaya yönelik’ +18 ibaresi bulundurulmasına karar verdiğini okuduk.

Birazdan okuyacağınız hikayeleri, son dönemde sıkça duyduğumuz bu soruya, kendi cevabınızı vermenizi dileyerek derledik. Hikayeler, seslerine kulak verip dinlediğimizde bize sözün özünü fısıldayabilir. Biz de böylece, kimi zaman aradığımız cevaplardan bile önce orada bizi bekleyen gizli soruları duyabiliriz. Sorular değerlidir çünkü bize kendi cevaplarımızı bulmamız için gereken yolu açma ihtimalleri vardır. Bu kitabın yazarları, hikayelerini anlatabilmek için bugün bulundukları yerden, okuduğunuzda göreceğiniz gibi kolay geçmemiş çocukluk ve gençlik yıllarına doğru cesur ve belki şimdi bile onları zorlayan bir yolculuğu göze aldılar. Onların çocukluklarından bugüne uzanan bu hatırlama yolculuğu boyunca, kendilerine ve içinde yaşadıkları topluma sordukları soruları, hikayelerinin satır aralarında göreceksiniz.”

Kendimi Bildim Bileli’yi buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, aile
nefret