05/05/2023 | Yazar: Kaos GL
“Kendimi hep eksik, hep yarım hissettim ilk aşk zamanlarında. Hiçbir kitapta, hiçbir şarkıda, hiçbir okulda bana yol gösterecek bir şey bulamamamıştım.”
“Aşklarım hep eksik ve yaralıydı. Kendimi hep eksik, hep yarım hissettim ilk aşk zamanlarında. Adeta boşlukta sallanan bir sarkaç gibiydim. Hiçbir kitapta, hiçbir şarkıda, hiçbir okulda bana yol gösterecek bir şey bulamamamıştım.” (Erdal Partog’un hikayesinden)
LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği’nin (LİSTAG)’ın “Kendimi Bildim Bileli” kitabı, Nilüfer Açıkalın’ın sesiyle podcast serisi olarak yayınlanıyor.
Serinin “Kolu Kanadı Kırık Bir Lise Aşkı” başlıklı on birinci bölümü dijital mecralarda yayında.
“Kendimi Bildim Bileli” hakkında
LGBTİ+’ların çocukluk ve gençlik hikayelerini anlattığı “Kendimi Bildim Bileli”, 2020’nin Aralık ayında çıktı. Editörlüğünü Yasemin Zeynep Başaran’ın yaptığı kitapta 18 yazı yer alıyor:
“Kitabı baskıya hazırladığımız bugünlerde 2020 yılında, Aralık ayının ikinci yarısındayız. ‘LGBTİ+ çocuklar var mıdır, yok mudur?’ sorusunun gündemde olduğu bir dönem. Yine bugünlerde, 9 Aralık 2020 tarihli haberlerde Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu’nun LGBTİ+ ve gökkuşağı temalı ürünlerin satışında ‘çocukları korumaya yönelik’ +18 ibaresi bulundurulmasına karar verdiğini okuduk.
Birazdan okuyacağınız hikayeleri, son dönemde sıkça duyduğumuz bu soruya, kendi cevabınızı vermenizi dileyerek derledik. Hikayeler, seslerine kulak verip dinlediğimizde bize sözün özünü fısıldayabilir. Biz de böylece, kimi zaman aradığımız cevaplardan bile önce orada bizi bekleyen gizli soruları duyabiliriz. Sorular değerlidir çünkü bize kendi cevaplarımızı bulmamız için gereken yolu açma ihtimalleri vardır. Bu kitabın yazarları, hikayelerini anlatabilmek için bugün bulundukları yerden, okuduğunuzda göreceğiniz gibi kolay geçmemiş çocukluk ve gençlik yıllarına doğru cesur ve belki şimdi bile onları zorlayan bir yolculuğu göze aldılar. Onların çocukluklarından bugüne uzanan bu hatırlama yolculuğu boyunca, kendilerine ve içinde yaşadıkları topluma sordukları soruları, hikayelerinin satır aralarında göreceksiniz.”
Kendimi Bildim Bileli’yi buradan okuyabilirsiniz.
Etiketler: medya, yaşam