11/12/2023 | Yazar: Kaos GL

Lubunya Tezler’in ikinci konuğu “Kent Hakkı Bağlamında Transların Cinsiyet Kimliği Deneyimleri: Pakistan-Lahor, İstanbul Karşılaştırması” isimli YL teziyle Niyaz Uslu.

Kent hakkı bağlamında transların cinsiyet kimliği deneyimleri Lubunya Tezler’de konuşulacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin “Lubunya Tezler” etkinlik serisi devam ediyor.

Lubunyaların yazdığı ya da lubunyaları merkeze alan seride özellikle LGBTİ+’ların akademik alanda yine LGBTİ+ olmaya ilişkin söz ve bilgi ürettiği, alan araştırması yaptığı lisans / yüksek lisans / doktora tezleri konuşuluyor ve akademide LGBTİ+ olmak da tartışılıyor.

İlkinde Umut Derin Eroğlan’ı ağırlayan serinin ikinci etkinliği 12 Aralık Salı günü 19:00’da gerçekleşecek. Niyaz Uslu “Kent Hakkı Bağlamında Transların Cinsiyet Kimliği Deneyimleri: Pakistan-Lahor, İstanbul Karşılaştırması” isimli yüksek lisans tezi ile etkinliğin konuğu olacak.

Araştırmanın özet kısmından:

“Araştırma iki kentin sosyo-kültürel farklılıklarını, yereldeki trans aktivizminin farklılıklarını, ulusal düzeydeki translara ilişkin mevzuattaki farklılıkları dikkate alarak kent hakkı bağlamında transların gündelik yaşam deneyimlerine ilişkin çıkarımlarda bulunmuş ve kent düzeyinde transların hak ve hizmetlere erişimlerinde karşılaştığı engeller ve maruz bırakıldığı ayrımcılıklarda benzerlikler olduğunu göstermiştir.”

Lubunya Tezler serisinin ikinci etkinliğine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.


Etiketler: eğitim, kent hakkı
İstihdam