02/10/2009 | Yazar: Kaos GL

Direnistanbul Koordinasyonu, ‘Yaşam Alanlarımıza Sahip Çıkıyoruz!’ başlığıyla 3 Ekim Cumartesi günü, kentsel dönüşüme karşı eylem çağrısında bulundu. 

Kentsel dönüşüme karşı yürüyüş Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Direnistanbul Koordinasyonu, ‘Yaşam Alanlarımıza Sahip Çıkıyoruz!’ başlığıyla 3 Ekim Cumartesi günü, kentsel dönüşüme karşı eylem çağrısında bulundu. 

Evlerimiz Ellerimizde!
 
6-7 Ekim tarihlerinde IMF ve Dünya Bankası, İstanbul’da, Harbiye Kongre Vadisinde, yıllık toplantılarını yapmak üzere bir araya geliyorlar. Direnistanbul Koordinasyonu Kent Çalışma Grubu olarak, bu küresel kapitalist kurumların yanı başımıza geliyor olmalarından duyduğumuz rahatsızlığımızı dile getirmek ve yaşam alanlarımızı ellerimizden alacak, bizi daha fazla yoksulluğa mahkûm edecek kararlar almalarını engellemek için Kongre Vadisi’nde olacağız.

Yaşam alanlarımız, mahallelerimiz, kamusal alanlarımız üzerinde ‘kentsel dönüşüm’, ‘kentsel yenileme’ adları altında oynadıkları oyunların bir soylulaştırma, yoksulları ve ‘ötekileri’ yerinden etme pratiği olduğunu gördük, görüyoruz.
 
IMF ve Dünya Bankası’nın küresel mega kent yaratma politikalarının doğrudan bir sonucu olarak biz bugün İstanbul’da, Ankara’da ve başka yerlerde kentsel dönüşüm ve yenileme amacıyla gecekondu yıkımlarına, binlerce insanın evsiz kalmasına tanık oluyoruz.
 
Direnistanbul Koordinasyonu, 1-8 Ekim arasını IMF ve Dünya Bankası’nın İstanbul’a gelişini protesto etmek için direniş günleri olarak ilan etti. Amaç, sermayenin dayatmalarına karşı sesimizi beraberce çıkarmak, beraberce engel olmak…
 
Kapitalizmin talan ettiği yaşamsal konulardan biri olarak barınma ve kamusal alan ihtiyacımızı hep birlikte haykırmak ve yaşadığımız kentlerin ve bölgelerin anti-demokratik bir biçimde, bizlere sorulmadan değişime, dönüşüme uğratılmasını protesto etmek için 3 Ekim'de Taksim Meydanı'nda buluşuyoruz. 
 
YER: TAKSİM MEYDANI
TARİH: 3 EKİM 2009 CUMARTESİ
SAAT: 15:30
 
DİRENİSTANBUL KOORDİNASYONU
İLETİŞİM:
www.direnistanbul.wordpress.com
direnistanbul@gmail.com
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam