21/11/2022 | Yazar: Kaos GL

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Soylu’nun LGBTİ+’ları hedef alan nefret söylemlerine tepki gösterdi: İstifa mı af mı ne yapıyorsanız, onu yapacaksınız.

Kerestecioğlu’dan Soylu’ya: “Siz kişilerin cinsel yönelimlerini ithal edilir bir şey mi zannediyorsunuz?” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve AFAD’ın 2021 yılı kesin hesap kanun teklifi, 2022 yılı bütçe kanun teklifi ve Sayıştay raporları görüşüldü.

Görüşmeler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine yöneltilen eleştirilere hakaretlerine sahne oldu.

Görüşmeler sırasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Bakan Soylu’nun LGBTİ+’lara nefret söylemini eleştirdi. “Siz kişilerin cinsel yönelimlerini ithal edilir bir şey mi zannediyorsunuz?” diye soran Kerestecioğlu, Soylu’yu istifaya çağırdı:

“Siz bu ülkede bir bakansınız, bu ülkenin ayrımsız tüm yurttaşlarının hakkını korumak zorundasınız. Homofobiksiniz, evet, anlaşılıyor. Kimseyi sevmek zorundasınız demiyorum. Nasıl ki sevilmiyorsanız, siz de sevmek zorunda değilsiniz. Ancak sorumluluğunuzu yerine getiremeyecek kadar herkese nefret doluysanız, istifa mı af mı ne yapıyorsanız, onu yapacaksınız, net olan bu.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, siyaset
nefret