23/11/2021 | Yazar: Umut Güven

Kaos GL Dergisi “Kesişimsel Aktivizm” sayısı katkılarınızı 10 Aralık 2021 tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyor.

“Kesişimsel Aktivizm” sayısı katkılarınızı bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Dergisi 2022 yılının ilk sayısında “Kesişimsel Aktivizm” dosya konusuyla çıkacak. “Kesişimsel Aktivizm” sayısı katkılarınızı 10 Aralık 2021 tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyor.

Bu kavram, 1989 yılında Kimberlé Crenshaw tarafından ırk, sınıf, cinsiyet ve diğer bireysel özelliklerin birbirleriyle nasıl “kesiştiğini” ve örtüştüğünü tanımlamak için ortaya atılmıştır. İlk başta nispeten muğlak bir hukuk kavramı olarak yaşamlarımıza sirayet eden bu kavram bugün biz aktivistler, akademisyenler ve LGBTİ+ alanında söz üretenler için ne anlam ifade ediyor?

Kaos GL Dergisi’nin gelecek sayısında “kesişimsel aktivizm” kavramını tartışmaya açıyoruz. Kesişimsellik kuramı bugün bizler için ne ifade ediyor? Kesişimsel bir yaklaşım olmadan tahakküm karşısında mücadele etmek mümkün mü? LGBTİ+ çalışmalarının insan hakları, veganizm, sağlık politikaları ve HİV, sakatlık veya sanatla olan kesişimlerini ve çok daha fazlasını Kaos GL Dergisi’nin Ocak-Şubat 2021 sayısında ele alacağız. 

Kesişimsel aktivizme dair birlikte tartışmak ve paylaşmak için sizleri Kaos GL’nin gelecek sayısına davet ediyoruz. 

Yazılar için son teslim: 10 Aralık 2021

“Güncel Sayfalar” yazılarınızı bekliyor!

Kaos GL Dergisi’ne dosya konusu dışında da katkı sunmak istiyorsanız; LGBTİ+ gündemine dair ve kültür, sanat alanında yazılarınızı, söyleşilerinizi editor@kaosgl.org mail adresi üstünden bizlere iletebilirsiniz. 


Etiketler: medya, kültür sanat
İstihdam