28/02/2022 | Yazar: Kaos GL

KESK’li Kadınlar Farplas direnişine destek eyleminde yaptıkları açıklamada, LGBTİ+’lara dönük ayrımcılığa da değindi.

KESK’li Kadınlar Farplas direnişinde: LGBTİQ+ lara dönük nefret ve homofobi kışkırtılıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

KESK’li Kadınlar otomotiv şirketi Farplas’ta direnişini sürdüren işçilere destekte bulunmak için eylemlerin sürdüğü Gebze’deki fabrikanın önüne gitti.

KESK Genel Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, “Bugün, “İsyandan Direnişe, Direnişten Özgürlüğe” şiarıyla 8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü startını Gebze’de #Farplas işçileriyle veriyoruz.” dedi.

Koyun konuşmasına aşağıdaki sözlerle devam etti:

“Bugün burada Farplas direnişindeki arkadaşlarımızla dayanışma amacıyla gelmiş bulunuyoruz. Tıpkı Migros Depo işçileri gibi Farplas direnişçilerinin de kazanacağından şüphemiz yoktur. Sonuç alınıncaya kadar mücadelelerinde yanlarında ve dayanışma içinde olacağız.

“Bugün, “İsyandan Direnişe, Direnişten Özgürlüğe” şiarıyla 8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü startını buradan vererek dayanışmamızı somutlaştırıyoruz.”

Konuşmasında Rusya-Ukrayna savaşı, keyfi gözaltı ve tutuklamalar gibi birçok başlığa değinen Döne Gevher Koyun, LGBTİ+’ların yaşadıkları ayrımcılıklardan da bahsetti:

“Kadınların toplumsal özne olarak yaşamın içerisinde yer almasını istemeyen siyasal iktidar, yeni rejime uygun makbul kadın yaratma çabası ile muhalif kadınlar üzerindeki baskısını arttırıyor. Üniversite öğrencileri, siyasetçiler, sanatçılar, gazeteciler, kadın aktivistler, sendikal mücadele yürüten kadınlar keyfi, hukuksuz gözaltı ve tutuklamalarla karşılaşıyor. Her eylem ve etkinliğimize yönelik dava açılarak geri adım atmamız bekleniyor.  Bir önceki dönem SES Eş Genel Başkanımız Gönül Erden başta olmak üzere üye ve yöneticilerimiz tutuklanarak sendikal mücadelemiz kriminalize edilmeye çalışılıyor. LGBTİQ+ lara dönük nefret ve homofobi kışkırtılıyor. Trans cinayetlerinde etkin soruşturmalar yürütülmüyor ama hak aramak için sokağa çıkan LGBTQ+ lar gözaltına alınıyor, davalar açılıyor.”


Etiketler: insan hakları, kadın
İstihdam