12/04/2013 | Yazar: Kaos GL

KESK Genel Başkanı Lami Özgen: ‘Emekçilere karşı dayatılan haksız ve hukuksuz tutumlara karşı sanık olduğumuz bir davayı kazandık. Kürt emekçiler şahsında bir dönemin tarihi yargılandı.’

KESK Üyesi Sendikacılar Serbest Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
KESK Genel Başkanı Lami Özgen: “Emekçilere karşı dayatılan haksız ve hukuksuz tutumlara karşı sanık olduğumuz bir davayı kazandık. Kürt emekçileri ve emek ve demokrasi mücadelesi verenler şahsında bir dönemin tarihi yargılandı.”
 
“KCK üyesi olmak ve KCK adına sendikal faaliyette bulunmak” suçlamalarıyla yargılanan 22’si tutuklu 72 KESK’linin yargılandığı davanın ilk duruşmasında (10 Nisan) 22 KESK’li tahliye edildi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) 25 Haziran 2012 tarihinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda toplam 28 yönetici ve üye tutuklanmıştı. 12 Şubat 2013 tarihinde açıklanan iddianameye sendikanın itirazı sonucu 15 Şubat 2013 tarihinde 6 yönetici ve üye serbest bırakılmıştı. 22’si tutuklu 50’si tutuksuz toplam 72 KESK’linin ilk duruşmasının 10 Nisan 2013 Çarşamba günü yapılmasına karar verilmişti. 
 
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu 22 KESK’li ile Genel Başkan Lami Özgen katıldı. “KCK üyesi olmak” iddiasıyla yargılanan KESK’lilerin duruşmasına Dünya Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ile Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) temsilcileri de hazır bulundu.
 
Mahkeme çıkışında konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, siyasal bir sürecin tanığı oldukların belirterek, “Emekçilere karşı dayatılan haksız ve hukuksuz tutumlara karşı sanık olduğumuz bir davayı kazandık. Emek ve demokrasi mücadelemiz birilerini korkutmuş durumda. Kürt emekçileri ve emek ve demokrasi mücadelesi veren emekçiler şahsında bir dönemin tarihi yargılandı” dedi.
 
Tahliye edilen sendikacılar
 
Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Metin Vuranok, Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri İzzettin Alpergin, Eğitim Sen Genel Kadın Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, BTS Eski Genel Başkanı KESK Genel Meclis Üyesi Yunus Akıl, KESK Genel Meclis Üyesi Belgizar Sazak, Tüm Bel-Sen Ankara 2 No’lu Şube Yöneticisi Yılmaz Yıldırımcı, SES Ankara Şube Üyesi Erdal Turan, Tüm Bel-Sen Ankara 2 No’lu Şube Üyesi Ferruh Çelik, Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube üyesi ve KESK Genel Meclisi Üyesi Aykut Erhan Turgut, Haber-Sen Genel Kadın Sekreteri Seyran Şık, Tarım Orkam-Sen Ankara Şube Örgütlenme Sekreteri Mehmet Sezgin İbin, Yapı Yol-Sen Ankara Şube Başkanı Mustafa Bozan, Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Arda, Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube Özlük ve Hukuk Sekreteri Nihat Kılınçalp, Eğitim Sen Gebze Şube üyesi Deniz Bozbey, Eğitim Sen Adıyaman Şube Üyesi ve Şube Eski Başkanı Bekir Gürbüz, Eğitim Sen Malatya Şube Üyesi ve Şube Eski Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Kaya, Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Şube Üyesi Osman İşçi, Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Sekreteri Çerkez Aydemir, SES Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Fikret Çalağan, Eğitim Sen Urfa Şube Üyesi ve Siverek Eski Temsilcisi Şerif İldoğan.

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam