26/03/2013 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsel olduğu için 17 yaşında öldürülen R.Ç.’nin babası ve iki amcası için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemli davanın dördüncü duruşması 2 Nisan Salı günü, saat 13:00’de Diyarbakır’da görülecek.

KeSKeSoR’dan R.Ç. Davasına Çağrı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
R.Ç. için adalet çağrısı yapan KeSKeSoR LGBT Oluşumu, 2 Nisan’da Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın takipçisi olacağını duyurdu
 
Eşcinsel olduğu için 17 yaşında öldürülen R.Ç.’nin babası ve iki amcası için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemli davanın dördüncü duruşması 2 Nisan Salı günü, saat 13:00’de Diyarbakır’da görülecek.
 
16 Kasım ve 7 Aralık’taki duruşmaların ardından Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 18 Ocak’ta görülen üçüncü duruşmada da baba ve amcalar olarak sanıklar karşılıklı birbirlerini suçlamaya ve cinayeti karşı tarafın işlediğini söylemeye devam etmişlerdi.
 
“Hukuksuzluğun hüküm sürdüğü bir coğrafyada yaşıyoruz” açıklaması yapan KeSKeSoR LGBT Oluşumu, “R.Ç.nin katillerini tanıyoruz” dedi.
 
Türkiye’de artık Nefret Suçları Yasası’nın yürürlüğe girmesi gerektiğini vurgulayan KeSKeSoR LGBT Oluşumu, 2 Nisan’da görülecek dördüncü duruşma öncesi yaptığı çağrıda, toplumsal muhalefetin tüm bileşenlerinin R.Ç.’lerin en azından hukuksal güvenceye alınması için bir araya gelmesini istedi.
 
“Hukuksuzluğun önüne geçilmesi ellerimizdedir” diyen KeSKeSoR LGBT Oluşumu’nun yaptığı çağrıda altı çizilen noktalar şöyle:

“Temmuz 2012’de, LGBT Onur yürüyüşünden sadece birkaç gün sonra almıştık R.Ç.’nin ölüm haberini. Ölüm sessizliğini bozmaya karar verdiğimiz 1 Eylül Dünya Barış Günü’nden bu yana savunduğumuz; bu cinayetin namus saikıyla işlenmiş bir nefret cinayeti olduğuydu. Hukukun tanımadığı bir kavram olan “nefret suçu” bu davayla tekrar gündeme geldi. 18 Ocak 2013 tarihinde görülen duruşmada sadece baba ve iki amcanın avukatı vardı. R.Ç. nezdinde tüm LGBT’lere yönelik işlenmiş bu nefret suçu dillendirilmiyor, R.Ç.nin savunması yapılmıyordu. Bu yüzden SPoD’un davaya müdahillik talebinin kabul edilmesi emsal niteliği taşımaktadır.” 

Diyarbakır’daki eşcinsel nefret cinayeti davasının 4 Şubat Pazartesi günü görülmesi beklenen 4. duruşmasının 2 Nisan’da yapılacağı 1 Şubat’ta ortaya çıkmıştı!

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam