13/02/2012 | Yazar: Kaos GL

Türkiye bir sabaha daha operasyonlarla uyandı. Bu kez hedefte KESK ve bağlı sendikaların merkezleri ile yöneticiler vardı.

KESK’e Operasyon Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye bir sabaha daha operasyonlarla uyandı. Bu kez hedefte KESK ve bağlı sendikaların merkezleri ile yöneticiler vardı. İktidarın kendi iç çatlakları karşısında birliğini emeğe, Kürtlere, sola, kadınlara saldırarak kurma refleksi KESK operasyonunu da açıklıyor 

Bu sabah saatlerinde Ankara’da KESK ve bağlı sendikaları hedef alan geniş kapsamlı bir polis operasyonu başlatıldı. 

KESK, SES, Eğitim Sen ve Tüm Bel Sen’in hedef alındığı operasyonda eski ve yeni yöneticilerin evlerinin de polis tarafından basılarak arandığı öğrenildi. Sendika merkezlerinde ve evlerde aramalar yapıldı. 

Kadın sendikacılar hedefte 
KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, SES’in eski Genel Başkanı ve hala Kadın Sekreterliği görevini sürdüren Bedriye Yorgun, Tüm Bel SEn Kadın Sekreteri, SES Ankara Şube Kadın Sekreteri ile bazı Eğitim Sen üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 15 kişi gözaltına alındı. 

KESK eski kadın sekreteri Songül Morsümbül hakkında da arama kararı olduğu iddia ediliyor. 

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul konfederasyona yapılan baskının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yönelik açıkladıkları eylem planı ile ilgili olduğunu söyledi. Tombul, baskınlarda 6 kadın sekreterin gözaltına alınmasının bundan ötürü olduğunu belirterek, arama yapılan sendikalarının ortak bir açıklama yapacağını kaydetti. 

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Özer de aynı saatlerde gözaltına alındı. 

9 ilde 100’e yakın gözaltı 
ANF’nin haberine göre KCK adı altında yapılan operasyonlar sonucunda 9 ilde 100’e yakın gözaltı yaşandı. 

İstanbul’da BDP’ye yönelik özel tim destekli bir operasyonda çok sayıda eve baskın düzenledi. İlk bilgilere göre en az 10 kişi gözaltına alındı. İzmir’de de sabahın erken saatlerinden itibaren yapılan baskınlarda 10 kişi gözaltına alındı. 

Diyarbakır’da da Dicle Haber Ajansı (DİHA) Diyarbakır Muhabiri İsmet Mikailoğulları’nın Yenişehir Sanayi Mahallesi’ndeki evine sabah erken saatlerde polis tarafından baskın düzenlendi. Mikailoğulları gözaltına alındı. 

Operasyonlar Van, Muş, Antep gibi illerde de sürerken, Van’da belediye başkan yardımcısı Gülbahar Orhan gözaltına alındı. (Sendika.Org)


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam