02/10/2012 | Yazar: Kaos GL

KESK üyesi kadın sendikacılar tutuklanmalarından dokuz ay sonra ilk kez 4 Ekim Perşembe günü Ankara’da mahkemeye çıkacaklar.

KESK üyesi kadın sendikacılar tutuklanmalarından dokuz ay sonra ilk kez 4 Ekim Perşembe günü Ankara’da mahkemeye çıkacaklar.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na üye 15 KESK’li kadın sendikacı,13 Şubat sabahı “KCK” adı altında düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı.
 
Hazırlanan iddianamede, 12 kadın “KCK üyesi” olmakla suçlanırken, Bedriye Yorgun, Güler Elveren ve Güldane Erdoğan ise hem “örgüt üyeliği” hem de “örgüt propagandası” yapmakla suçlanıyor.
 
Bugün (2 Ekim) tüm illerde kadın platformlarıyla ortak eylemler düzenleyecek olan KESK, tüm duyarlı kamuoyunu, 4 Ekim’de tutuklu KESK’li kadınlara destek vermeye çağırıyor. 
 
Duruşma öncesi bugünkü eylemler Ankara’da saat 17:30’da Yüksel Caddesinde; İzmir’de saat 18:30’da Konak YKM önü; İstanbul’da saat 19:00’da Taksim Tramvay durağında olacak. 
 
Ankara Kadın Platformu’ndan çağrı
 
KESK’li kadınların aynı zamanda Platform üyesi olduğunu belirten Ankara Kadın Platformu da 29 Eylül’de Yüksel Caddesinde bir açıklama yaparak tutuklu KESK’li kadınların serbest bırakılmasını istedi.
 
“Barış istemenin, kadın ve Kürt olmanın suç olduğu tek ülkede yaşıyoruz” açıklaması yapan Ankara Kadın Platformu, “Bu nedenle inatla ve ısrarla barış istemek, bu mücadelede aramızdan çekilip alınan kadın arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek için 4 Ekim günü Ankara Adliyesi önünde olacağız. O güne kadar da sokakta, işte, her yerde tutuklu kadın arkadaşlarımıza özgürlük için haykıracağız” dedi.
 
Dokuz ay sonra 4 Ekim’de Ankara’da hâkim karşısına çıkacak olan 15 sendikacı kadından tutuklu bulunan dokuzunun isimleri şöyle:
 
KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, SES Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun, Tüm Bel-Sen Kadın Sekreteri Güler Elveren, Eğitim-Sen Ankara Şube Kadın Sekreteri Güldane Erdoğan, SES Ankara Şube Kadın Sekreteri Nurşat Yeşil, SES Kadın Komisyonu üyeleri Belkıs Yurtseven, Hülya Saruhanoğlu, Eğitim-Sen Kadın Komisyonu üyeleri Evrim Özdemir ve Hatice Kahraman tutuklanmıştı.
 
74 KESK’li hapishanede
 
13 Şubat’a tutuklanan 9 KESK’li kadının duruşmasının görüleceği 4 Ekim’de Ankara Adliyesi önünde olacaklarını belirten KESK Adana Şubeler Platformu’ndan SES Adana Şubesi Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy ise şöyle konuştu.
 
“Sendikal mücadelemizi, demokratik taleplerimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz eylem ve etkinliklerimizi suç gibi göstermeye çalışanların, kes-kopyala-yapıştır sorgu tutanakları ve iddia-namelerle toplam 74 arkadaşımızı demir parmaklıklar ardında tutanların maskesi er ya da geç düşecek, hukuk dışı girişimleri ortaya çıkacaktır.” 

 
İlgili haber:
 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam