10/01/2011 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Haziran ayında yapılacak KESK Olağan Genel Kurulu'na kadar KESK'in başında kalacak yeni yönetimin başkanlığına BES Genel Sekreteri Döndü Taka Çınar'ın getirilmesi bekleni

KESK’te Yeni Yönetim Belirlendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Haziran ayında yapılacak KESK Olağan Genel Kurulu'na kadar KESK'in başında kalacak yeni yönetimin başkanlığına BES Genel Sekreteri Döndü Taka Çınar'ın getirilmesi bekleniyor.
 
Taciz iddialarının ardından olağanüstü genel kurula giden KESK Olağanüstü Genel Kurulu Ankara'da , Anatolia Kongre ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi.
 
Kongreye katılan delegeler ise konuşmalarında "taciz" kelimesini kullanmaktan kaçındı. Taciz tartışmalarını ve ardından yaşanan istifa sürecini "sıkıntı verici olaylar", "bu sıkıntı", "yaşadığımız olaylar" gibi kelimelerle tanımlamaya çalıştı.
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'teki olağanüstü durumu olağan hale dönüştüreceği düşünülen kurul sonucu yönetime, "Kasım Birtek, Canan Çalağan, Akman Şimşek, Yaşar Gül, Hamide Yiğit, İlhami Şahbaz, Döndü Taka Çınar" asil olarak, "Hediye Kılınç, İzzet Karadağ, Cüneyt Kayıkçı, Ebru Dinçer, Fatma Özbakır, Satı Buruncu Çalı, Murat Kahraman" ise yedek üyeler olarak seçildi. 
 
Haziran ayında yapılacak KESK Olağan Genel Kurulu'na kadar KESK'in başında kalacak yeni yönetimin başkanlığına BES Genel Sekreteri Döndü Taka Çınar'ın getirilmesi bekleniyor.
Olağanüstü Kongre'de KESK üyesi kadınlar pankart açtı; eski merkez yürütme kurulunun özeleştiri vermesini, taciz iddialarının kadının beyanı esastır ilkesi gözetilerek araştırılmasını, yeni yönetimle birlikte kadın hareketinin kazanımlarının hayata geçirilmesini istedi.
 
Kongrenin yapıldığı salona Emirali Şimşek gelmedi. KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül yerine bir önceki dönem kadın sekreterliği görevini yürüten Elif Akgül konuştu. Eğitim Sen Kadın Sekreteri Gülçin İsbert de kongrede yoktu.
 
Anadolu Kongre ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen KESK Olağanüstü Genel Kurulu yeni yönetimin belirlenmesiyle sona erdi. Yapılan seçimlerde, DEMEP, Emek Hareketi, Devrimci Memurlar, Yöncüler ve Sendikal Birlik grupları arasında hazırlanan ortak liste yönetime seçildi.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam