08/11/2023 | Yazar: Kaos GL

Başka bir ihbar üzerine gittiği apartmanda trans kadınlara fiziksel müdahalede bulunan polis memurlarını kayda alan trans kadın E.S “görevi yaptırmamak için direnme” ve “hakaret” suçlamalarıyla yargılanıyor.

“Keyfi uygulamaların ve translara yönelik şiddet son bulsun!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

3 Mayıs 2022 tarihinde “yüksek ses ve gürültü” ihbarı üzerine gittiği apartmanda trans kadınlara fiziksel müdahalede bulunan polis memurları, memurların hak ihlalini kayıt altına almaya çalışan trans kadın E.S. hakkında “görevi yaptırmamak için direnme” ve “hakaret” iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

İzmir 47. Asliye Ceza Mahkemesinde başlayan yargılamada, olaya dair alınan bilirkişi raporunda “Olayda, görevi yaptırmamak için direnme suçu işlenmemiş” tespiti yapıldı.

Genç LGBTİ+ Derneği, LGBTİ+’lara karşı keyfi uygulamaların ve transların maruz bırakıldığı şiddetin görünür kılınması için kamuoyunu yarın davayı takip etmeye çağırdı:

“İlk ihbar kendisi hakkında bile değil iken ve kötü muameleye itiraz ederken bu suçlamalara maruz bırakılan ve ayrımcı saikle aleyhine suçlamada bulunulduğunu değerlendirdiğimiz E.S. hakkında süren davanın sıradaki duruşması, 9 Kasım 2023 saat 10:30’da gerçekleşecek.

Keyfi uygulamaların ve translara yönelik şiddetin son bulduğu, translarla eşitlendiğimiz günler için mücadele etmeye devam ediyoruz.”


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, barınma
İstihdam