03/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Kadınlar Birlikte Güçlü, aile tartışmaları buluşmalarının ilkinde Arjantin, Rusya ve Türkiye özelinde aile politikaları karşısında kadın ve LGBTİ+ mücadelelerini konuşacak.

KGB’nin “Aile Tartışmaları” başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Kadınlar Birlikte Güçlü olarak uzun süredir AKP iktidarının kadın düşmanı politikalarına, haklarımıza yönelen saldırılara ve bunlardan güç alarak artan erkek şiddetine karşı mücadele ediyoruz. Ancak son yıllarda öne çıkan aileci, kadın ve LGBTİ+ düşmanı politikaların, bunlar üzerine kurulan siyasi ittifakların kadınların hayatında somut yansımaları olduğunu görüyor ve bunlara karşı hem ideolojik-politik hem de fiili bir mücadelenin yeni yol ve yöntemlerini aramaya çalışıyoruz. Ve biliyoruz ki bu politikalar sadece Erdoğan'la simgeleşen Türkiye’deki rejime özgü değil. Bütün dünyada yeni sağ – neo faşist diye tanımlanan iktidarların benzer politikaları temel dayanak haline getirdiğini görüyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği karşıtı politikalar ve hareketler, boşanmayı engelleme, nafaka hakkını gasp etme, kürtajı yasaklama, erkek şiddeti karşısında kazanımımız olan yasal metinlerin iptali/kaldırılması/değiştirilmesi gibi kadınların kazanılmış haklarına dönük saldırılar artıyor. Aileyi her açıdan çökmüş/çözülmüş yaşamlar üreten bu rejimlerin merkezine koyarak kadınları ailenin içine hapseden ve buna karşı tehdit olarak gördüğü LGBTİ+’ları, feministleri hedef alan politikalar güçleniyor. Ve tabi bunlar karşısında mücadele de yaygınlaşıyor. Kadınlar bütün dünyada direniyor.” (Çağrı metninden)

Kadınlar Birlikte Güçlü, “Hayatlarımız Ailenize Sığmaz” kampanyası kapsamında “Aile Tartışmaları” etkinlik serisine başlıyor.

Serinin ilk etkinliği “Dünyada Aile Politikaları ve Karşısında Kadın ve LGBTİ+ Mücadeleleri”, 7 Ocak Pazar günü saat 14:00’te, çevirinin kolaylaşması için çevrimiçi ortamda Zoom uygulaması üzerinden gerçekleşecek.

Arjantin, Rusya, Türkiye özelinde aktarımlar ve tartışmaların gerçekleşeceği, erkeklerin katılımına kapalı olan etkinliğe katılmak için buradan kaydolabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, kadın, yaşam, aile, siyaset, etkinlik duyuru
İstihdam