24/01/2017 | Yazar: Kaos GL

‘Evde sus, işte sus, sokakta sus diyen bu sistemi reddediyorum.’

KHK mağdurlarının tepkileri büyüyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Evde sus, işte sus, sokakta sus diyen bu sistemi reddediyorum.”

6 Ocak’ta yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile İstanbul Kalkınma Ajansı’ndaki işinden ihraç edilen Betül Celep dün Kadıköy’de oturma eylemine başladı. Celep’in, “KHK’lere karşı kadınlar direnişte” yazılı dövizi ile başlattığı eyleme çok sayıda kadın destek verdi. Betül Celep işine iade edilene dek, hafta içi her gün 12.00-18.00 saatleri arası eylemine devam edeceğini açıkladı.

Celep, eyleminde, “Biz kadınlar olarak daha ne yapalım? Evde sus, işte sus, sokakta sus, diyen bu sistemi reddediyorum” ifadelerini kullandı. İşinden neden atıldığını bilmediğini ifade eden Celep, sendika temsilciliğinin ya da Mor Çatı’da gönüllü olmanın suç olmadığını ekledi.

İhraç ve açığa alınmalarına karşı Ankara, Bodrum ve Malatya’da eylem

Celep’in İstanbul’daki eyleminin bir benzeri 77 gündür Ankara’da sürüyor. KHK ile işinden ihraç edilen Nuriye Gülmen Ankara Konur Sokak’ta başlattığı eylemine devam ediyor. Gülmen, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ndeki işinden ihraç edildiği için başlattığı eyleminde, defalarca gözaltına alındı ve darp edildi. Nuriye Gülmen’in eylemi, Acun Karadağ, Semih Özakça’nın katılımı ile devam ediyor.

Ayrıca Malatya’da KHK ile işlerini kaybeden 4 kamu emekçisi ve Bodrum’da ihraç edilen Eğitim-Sen’li Öğretmen Engin Karataş, görevlerine dönmek için eylemler gerçekleştirdi.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam