28/09/2022 | Yazar: Kaos GL

26. İstanbul Tiyatro Festivali’nin açılışını M. Caner Alper ve Mehmet Binay yönetmenliğinde “Kibarlık Budalası Remix” oyunu yapacak.

“Kibarlık Budalası Remix” 26. İstanbul Tiyatro Festivali’ni açacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

26. İstanbul Tiyatro Festivali açılışını, Molière’in doğumunun 400. yılında efsanevi Fransız yazarın en sevilen oyunlarından Kibarlık Budalası’nın çağdaş bir uyarlamasıyla yapıyor. Türkiye sinemasının önde gelen yönetmenlerinden M. Caner Alper ve Mehmet Binay renkli karakterler ve etkileyici dramatik hikâyelerle sinema perdesinde yarattıkları eşsiz dünyayı bu kez de sahneye taşıyorlar.

Yönetmenler Kibarlık Budalası Remix’te, Molière’in 17. yüzyıl Fransası’nda el değiştiren zenginliği ve gücü hicvettiği oyununu farklı bir bakış açısıyla ele alıyor ve popülerlik çabası ile şöhret peşinde koşma temaları üzerinden günümüze uyarlıyor. Molière’in ünlü karakteri Mösyö Jourdain’in hikâyesine yepyeni bir soluk getiren Kibarlık Budalası Remix, geleneksel seyir kurallarının da dışına çıkıyor.

Yaklaşık yüz dakika süren tek perdeli oyunu sahneye Burak Altay, Mustafa Kırantepe, Kadir Çermik, Zeynep Anacan, Seyhan Arman, Aslı İnandık, Nurhan Özenen, Halil İbrahim Kurum, Berkay Akın, Oya Ünal ve Nergis Öztürk taşıyor.

M. Caner Alper ve Mehmet Binay’ın ilk uzun metrajlı filmi Zenne (2012) çeşitli festivallerden toplam 25 ödül aldı. İkinci uzun metrajları olan Çekmeceler (2015) ise Nürnberg Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film seçildiği gibi toplam 24 uluslararası ödüle layık görüldü. 2022’de ülkemizde ve Avrupa’da vizyona giren son filmleri Bergen büyük yankı uyandırdı. Cam Films bünyesinde Camekan Tiyatro topluluğunu kuran ikili festivalin, sahnede olmanın, eskileri unutmadan yeni sözler söyleyebilmenin heyecanıyla ilk oyunlarını İstanbul Tiyatro Festivali için yönetiyor.

Biletle ilgili ayrıntılı bilgi ve sorularınız için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
nefret