06/08/2014 | Yazar: Kaos GL

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a cinsiyetçi söylemle yüklendi: ‘Erdoğan milletin anasını belleyenlerin adayıdır.’

Kılıçdaroğlu: Milletin anasını belleyenler! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Erdoğan'a bir iş adamının sözlerini hatırlatarak cinsiyetçi söylemle yüklendi. “Erdoğan milletin anasını belleyenlerin adayıdır” dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken; siyasiler arasındaki gerilimler de yükseliyor. Cinsiyetçi, ayrımcı ve ırkçı söylemler siyasette çok daha kolay yer buluyor.
 
En son Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan’ın, “Benim için Gürcü diyen oldu, afedersin çok daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu. Ben Türküm” söylemlerinin yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ayrımcı söylemde bulundu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da dün gazetecilerin sorularını yanıtlarken “anasını bellemek” ifadesini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’dan bahseden Kılıçdaroğlu “Erdoğan milletin adayı değil, olsa olsa milletin anasını belleyenlerin adayıdır” diye konuştu. 
 
Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın vatandaşlardan seçim kampanyası için vatandaşlardan destek olarak bağış istediğine ilişkin soruyu ise Sabah-ATV için havuz oluşturulması sırasında havuza koyacakları paralar karşılığında ihale sözü verilince, “Bu milletin a...na koyacağız” diyen işadamı Mehmet Cengiz’in sözlerine de göndermede bulunarak, şöyle yanıtladı: “Erdoğan bu desteği niye istiyor acaba? Dünya kadar parası var. Sıfırlayamadığı dolarları var. Avroları var. Türk liraları var. Milletin anasını belleyen işadamları var. Onlarla beraber yola çıkmadı mı? Çıktı. Yazmış oraya efendim, 'Milletin adayı' Bir şeyi atlamışlar, herhalde afişe sığmadığı için. “Milletin anasını belleyenlerin adayı” demek lazım Recep Tayyip Erdoğan için. Doğru mudur? Doğrudur. Gerçek midir? Gerçektir. Milletle ne ilgisi var bunun. Haram lokma yiyeceksin, rüşvet alacaksın, adın bütün dünyada hırsızlığa çıkacak ve milletin adayıyım diyeceksin! Kimse kusura bakmasın, bu millet hırsız değil, hırsız olan başkaları. Aynaya baksınlar kendilerini orada görecekler.”

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam