12/12/2021 | Yazar: Kaos GL

CHP Lideri Kılıçdaroğlu iktidarlarında yasaların herhangi bir vatandaşı cinsel yönelimi nedeniyle dezavantajlı duruma düşürmeyecek şekilde hayata geçirileceğini duyurdu.

Kılıçdaroğlu’ndan cinsel yönelim ayrımcılığına karşı açıklama: Adil bir devlet, evlatlarını ayırmaz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından bir video yayınlayarak iktidara geldiklerinde yapacaklarını anlattı.

CHP Lideri, genel merkez binalarından halka seslendi, “İktidarımızın ilk 6 ayında atacağımız özgürlük adımlarını açıklıyorum” dedi ve ekledi:

“İktidarlar bu ülkede birbirlerinin özgürlüklerini kısıtladı, birbirlerini ezdi, hep beraber el ele yaptık bu hataları. Oysa insan özgürlükleri basittir ve kolay anlaşılır konulardır, biz anlamak istemedik, hayatımın bu aşamasında zannedersem artık anlıyorum. Türkiye farklılıkları ve özgürlüklerinden korkan değil, bunları kutlayan bir ülke haline gelmelidir.”

Kılıçdaroğlu’ndan cinsel yönelim temelli ayrımcılığa karşı hak ve özgürlük vurgusu

Kılıçdaroğlu, cinsel yönelim temelinde ayrımcılık yapılmayacağını da, “Adil bir devlet, evlatlarını ayırmaz” diyerek vurguladı:

“Adil devlet, yurttaşların hak ve özgürlüklerini kısıtlamayacak. Yasalar ve diğer tüm düzenlemeler, herhangi bir vatandaşı; kimlik, etnik köken, din, engellilik, cinsel yönelim veya yaş özellikleri nedeniyle dezavantajlı duruma düşürmeyecek şekilde hayata geçirilecek. Şimdi troller bunun üzerinden yürümeye çalışacaklar. Varsın yürüsünler, aynen öyle yapacağız. Adil bir devlet, evlatlarını ayırmaz sevgili halkım.”




Etiketler: insan hakları, yaşam, sivil anayasa, siyaset
İstihdam