10/04/2021 | Yazar: Kaos GL

Kılıçdaroğlu, “LGBTİ aile yapısını bozar mı? Ahlaksızlık, sapıklık olarak görenler var” sorusunu yanıtladı: Niye aile yapısını bozsun? Herkesin inancına, kimliğine saygı duymak zorundayız.

Kılıçdaroğlu’ndan “LGBTİ aile yapısını bozar mı” sorusuna yanıt: İlgisi yok, niye aile yapısını bozsun? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global’de canlı yayına katıldı ve Buket Aydın’ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasına ilişkin, “Erdoğan ne yaptı? Gece yarısı kaldırıyorum dedi. Allah aşkına Buket hanım, o sözleşmeyi neden kaldırdı? Bu parlamentonun iradesi yok mu” dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin adının İstanbul olmasından gurur duyulduğunu da hatırlattı.

Buket Aydın’ın araya girerek, “Bu sözleşmenin Türk aile yapısına zarar verdiği yorumlarına ne düşünüyorsunuz” diye sorması üzerine Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Hangi aile yapısına zarar verir. Her aile saygındır. Aile içinde şiddet olmasın diyoruz, kadının korunması lazımdır diyoruz.”

Buket Aydın’ın bu sefer de “LGBT’yi özendirdiğine dair” diye araya girmesi üzerine Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yok ki bu sözleşmede öyle bir şey. Tamamen yalan söylüyorlar. İftira atıyorlar. Yok öyle bir şey. Çünkü kendilerine gerekçe yaratmak istiyorlar. Sözleşmenin tamamını okudum. O sözleşmenin amacı kadına yönelik şiddet. Kız çocuklarına ya da çocuklara yönelik taciz, sokakta kadına yönelik şiddetin engellenmesi isteniyor. Önlem alınması isteniyor. Şimdi her evde tartışma olabilir ama şiddet ayrı bir şeydir. Bir kadını siz dövüp, bıçaklayıp sokağa atacaksınız. Bunu koruyan bir sözleşmeyi ben kaldırdım diyeceksiniz. Bunu önleyen sözleşmeyi siz kaldıracaksınız. Bu ne demektir? Kadını öldürebilirsin, şiddet uygulayabilirsin ben de görmezden geleceğim demektir. Zaten uluslararası alanda kendilerinin de saygınlığı yok. Beni üzen taraf Türkiye Cumhuriyeti’nin saygınlığına gölge düşürmeleri. Niye kaldırıyorsun kardeşim? Bir gerekçe de yok. Bir gerekçe olsa, sizin dediğiniz LGBTİ açıkça yazılsa ve bunlarla ilgili düzenleme olsa Erdoğan oraya yazar, bu nedenle sözleşmeyi kaldırıyoruz. Bunu da yazamıyor çünkü. Neden?”

Kılıçdaroğlu ayrıca, “Öldürülen her kadının sorumlusu Erdoğan’dır. Öldürülen, tecavüz edilen her kadının sorumlusu Erdoğan’dır” da dedi. Seçimlerden sonra iktidar olduklarında bir hafta içinde ilk yapacaklarının İstanbul Sözleşmesi’ni geri getirmek olacağını da ekledi.

Buket Aydın programın devamında bu sefer “LGBTİ Türk aile yapısını bozuyor mu” diye sordu. Kılıçdaroğlu bu soruya, “Hayır efendim. İlgisi yok. Niye aile yapısını bozsun” dedi. Aydın, “Siz ne olarak görüyorsunuz? LGBTİ’yi ahlak dışı, sapıkça görenler var” dedi. Kılıçdaroğlu bunun üzerine şöyle yanıt verdi:

“O ayrı bir şey. Bu sözleşmeyle bunun bir ilgisi yok. Bakın herkesin yaşam tarzına saygı göstermek zorundasınız. Ben insanların, kişilerin yaşam tarzlarını siyasete konu etmem. Siyaset ayrı bir şeydir. Siyaset, o bir sorunla karşılaşıyorsa o sorunu çözmektir. Herkesin inancına, kimliğine saygı duymak zorundayız.”

 


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları, aile, siyaset
nefret