10/12/2012 | Yazar: Fatma Merve Bursalı

‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü’ etkinlikleri kapsamında Gülnaz Çolak’ın ‘Kırık Aynada Kadın’ Sergisi, Babil Kültür Sanat ve Fotoğraf Evi’nde açıldı.

Kırık Aynada Kadın Sergisi ve Babil Evi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
 “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü” etkinlikleri kapsamında Gülnaz Çolak’ın “Kırık Aynada Kadın” Sergisi, Babil Kültür Sanat ve Fotoğraf Evi’nde açıldı. 5 Aralık 2012 tarihinde açılan sergi, 12 Aralık 2012 tarihine kadar ziyaret edilebilir.
 
Fotoğrafa 1982 yılında başlayan Gülnaz Çolak, 1984 yılından bu yana AFSAD üyesidir. Uzun süre eğitim alanında çalışan fotoğrafçının sergisine ev sahipliği yapan Babil Kültür Sanat ve Fotoğraf Evi koordinatörü Gülseren Sarı ile söyleşi yaptık.
 
Babil, ne kadar zamandır aktif?
2003’ten beri aktif. 2003’te Kültür ve Sanat Evi olarak açıldı. 2010’da işletmeyi devralınca sanat evine fotoğraf da eklendi. Görsel kütüphane oluşturuldu. Edebiyat, film gösterimi, imza günleri, eğitim toplulukları etkinliklerine devam ediyor.
 
Kadın işletmeci olmanın güzellikleri veya zorlukları nelerdir?
Anadolu Üniversitesi İşletme mezunuyum. Kadının çalışma hayatında olması gerektiğine inanıyorum. Sanat evi işletmek, ev kadınının yaptığı işlere benziyor. Vaktimin çoğu misafirlere yiyecek içecek sunumu veya mutfakta hazırlık yaparak geçiyor. Ancak hayatın içindeyim. Dışa dönük bir yaşamım var. Konsept sanat ve kültür olduğu için zevk alıyorum. Misafirlerimiz çok değerli ve entelektüel insanlar. Özellikle kadın yazar ve sanatçılarla çalışmak beni mutlu ediyor.
 
Hangi kadın yazar ve sanatçılarla çalıştınız?
Bu hafta Gülnaz Çolak sergisi var. Daha önce yazarlar Pelin Buzluk(2)  ve Şenay Eroğlu Aksoy(3) ile imza günleri düzenledik.
 
Fotoğraf neden ağırlıklı?
Çevremiz çoğunlukla fotoğraf camiasından oluştuğu için ister istemez konseptte fotoğrafa ağırlık verdik. Dolayısıyla mekanımız fotoğrafçıların uğrak yeri haline geldi. Sergi salonumuzda ayda bir, duruma göre daha kısa sürelerde, sergiler açılmaktadır. Bu sadece fotoğraf değil, rölyef ve resim gibi bir çok alanı içermektedir.
 
Başka etkinlikleriniz var mı?
Edebiyat grubumuz var. Satranç grubumuz her hafta etkinlik yapar. Aykut Karahan imza günü yaptı. (4) AŞDER(Ankara Şizofreni ile Yaşamayı Öğrenme ve Destekleme Derneği) fotoğraf sergisi yaptı.
 
Kütüphanenizden bahseder misiniz?
Görsel kütüphanemizde FSK’nın tüm yayınları, fotoğraf almanakları, Tekin Ertuğ yayınları, Aykut Karahan’ın yayınları, Hayata Dair, FSK Bülten, Solfasol, Kontrast, Bufsad Kadraj süreli yayınları bulunuyor ve bunların satışını da gerçekleştiriyoruz.
 
Kaos GL dergi var mı?
Eğer dernek temsilcileri bize ulaştırırsa Kaos GL dergi satışı gerçekleştirmeye hazırız.  
Okuyucularımıza bir mesajınız var mı?
 
Gülnaz Çolak sergisine beklerim. Adresimiz Selanik caddesi. 50/6. Kızılay Ankara. Telefonumuz (0312) 418 1050. Facebook sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum. Etkinliklerimizi oradan da takip edebilirsiniz.
 
Teşekkür ederim. Kurabiyeler ve çay, annem duymasın, anneminkilerden daha güzel.
Afiyet olsun.
 
http://www.fotograf.net/Artist/gulnazcolak/index.html 

Etiketler: kültür sanat
nefret