18/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’den bilgi notu…

Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi Derneklerde Neler Getiriyor? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş 17 Aralık’ta, Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi’ni Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

Türkiye sivil toplumunun 17 Aralık gündemi, TBMM Başkanlığına 16 Aralık 2020 akşam saatlerinde sunulan ve ertesi gün yaygınlaşan bu kanun teklifi ile hareketlendi. Adı kitle imha silahlarından bahsetse de teklifte yer alan 43 maddeden yalnızca altısı buna ilişkin. Buna rağmen teklif, dernekleri doğrudan ilgilendiren Dernekler Kanununun yedi, dernek faaliyetlerini ilgilendiren Yardım Toplama Kanununun ise dört maddesini değiştiriyor.

Tematik alanlarda yayınladığı bilgi notlarıyla LGBTİ+ toplumunu güçlendirmeyi amaçlayan Kaos GL Derneği, bu teklife ilişkin bilgi notu hazırladı.

Kaos GL Hukuk Koordinatörü Av. Kerem Dikmen’in hazırladığı bilgi notunda teklifle önerilen değişiklikler, bu değişikliklerin olası sonuçları hem genel anlamda sivil toplum hem de LGBTİ+ dernekleri açısından inceleniyor.

Bilgi notuna ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları
İstihdam