30/04/2014 | Yazar: Kaos GL

‘Kivram gelin, aslında ne kadar kalabalık olduğumuzu gösterelim ha’ çağrısı yapan Roştîya Asmê LGBTİ Oluşumu: Dersim’den Taksim’e LGBTİ’ler Her Yerde!

“Kivram gelin, aslında ne kadar kalabalık olduğumuzu gösterelim ha” çağrısı yapan Roştîya Asmê LGBTİ Oluşumu: Dersim’den Taksim’e LGBTİ’ler Her Yerde!
 
Lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekler olarak 1 Mayıs’ta Dersim’de, Seyit Rıza Meydanı’nda buluşacak olan Roştîya Asmê LGBTİ Oluşumu’nun “1 Mayıs Çağrı Metni”ni yayınlıyoruz: Neden mi 1 Mayıs?
 
Patronsuz, pezevenksiz, şiddetsiz, sömürüsüz özgür bir dünya için!
-Seks işçiliği vardır! Seks işçileri de vardır demek için,
-Homo-bi-transfobiye karşı durmak, ses çıkarmak için,
-Sistemin gerici kültürüyle donanmış erkek egemen anlayışa; LGBTİ’lerin uğradığı akıl almaz baskı ve zulümlere karşı yeni bir kültürü yaratmak için,
-Yalın ayaklıların, kimsesizlerin, horlanan göçmenlerin, diri diri gömülen seks işçilerinin sessiz çığlıklarını duymak ve duyurmak için,
-Patronsuz, pezevenksiz, şiddetsiz, sömürüsüz özgür bir dünya için,
-Tarih boyunca tüm sömürü düzenlerinin en etkili silahlarından biri olarak kullanılan, din, örf, töre adına hakları elinden alınan ve yok sayılan kadınların özgürlüğü ve eşitliği için!
 
Umudu, dayanışmayı, özgürlüğü ve eşitliği büyütmek için!
-Demokrasiyi, doğayı, parklarımızı, mahallelerimizi, meydanlarımızı, suyu, toprağı, bedenlerimizi, eğitim ve sağlık hakkımızı savunarak, emek sömürüsüne, güvencesizliğe, taşeronlaştırmaya, işsizliğe, şiddete ve baskılara karşı; umudu, dayanışmayı, özgürlüğü ve eşitliği büyütmek için,
-Taksim’de yasağa, Rojava’da hendeğe geçit vermemek için,
-Yoksulluğun kader olmadığı, insanın insanı ve doğayı sömürmesinin kaçınılmaz yasa değil diyerek yeni bir hayat kurmak, kavgayı yükseltmek için,
-Sömürünün olmadığı, zorbalığın, yolsuzluğun, faşizmin olmadığı bir dünyayı kurmak için,
-Gericiliğe, yobazlığa, cehalete, sanat ve bilim düşmanlığına karşı durman için,
 
Ölüm değil çözüm demek ve barışa bir ses vermek için!
-Eşitlikten, özgürlükten, barıştan, yana bir ülke ve dünya kurmak, kardeşliğin, adaletin ve dayanışmanın hâkim olduğu bir geleceği yaratmak için,
-Sömürüye, savaşa, işgale, emperyalist ve faşist saldırganlığa ‘dur’ demek için, ölüm değil çözüm demek ve barışa bir ses vermek için,
-Toplumsal ve siyasi hayatın her alanına eşit katılmamızı sağlayacak yasal güvence için,
“Haydi başlıyoruz!”
 
Anayasal eşitlik ve iş hayatında güvence için!
Anayasanın vatandaşların yasalar önünde eşitliğini vurgulayan 10. maddesine “cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği” ibareleri eklenmeli ve tüm işçi ve emekçileri etkileyen iş güvenliği yasaları ile ilgili düzenlemelerle birlikte hayata geçirilmelidir.
Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği sebebiyle LGBTİ’lerin iş hayatında karşılaştığı sorunlar ortadan kaldırılmalıdır. Tüm sendikalarda LGBTİ komisyonları oluşturulmalı, çalışma alanlarında LGBTİ hakları sendikalarca tanınmalıdır.
 
Nefret ve ayrımcılığa dur demek için!
LGBTİ’ler nefret saiki ile her gün yaşamın her alanında ayrımcılığa maruz kalmakta, taciz edilmekte, katledilmekte, bu saldırılar her geçen gün artarak devam etmektedir. Toplumda ötekileştirilen yalnız bırakılan tüm bireylerin insanca yaşam hakkı için yasal ve toplumsal çalışmalarla bu ayrımcılığa ve bu ölümlere dur denilmelidir. 
Emek, demokrasi, barış, özgürlük için mücadele eden kesimler LGBTİ hakları konusunda duyarlılığını artırmalıdır.
 
Ülkenin tüm meydanları bizimdir demek için!
Taksim başta olmak üzere, tüm meydanlar, sokaklar, kamusal alanlar hepimizin ortak değeri ve ortak yaşam alanıdır. Kültürümüz, tarihimiz, bir arada yaşayabilme umudumuzdur. Birkaç kişinin kafasındaki “tertip ve düzen”e göre şekillendirilemez.
Eşitlik, özgürlük, barış, adalet ve demokrasi için başta Taksim 1 Mayıs Alanı olmak üzere, ülkenin tüm meydanları bizi beklemektedir.
 
Gökkuşağı bayrağının altında herkese yer var!
1 Mayıs işçi sınıfının birlik, mücadele ve zafer gününde Roştîya Asmê Oluşumu adı altında lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekler olarak Seyit Rıza Meydanı’nda olacağız.
Gökkuşağı bayrağının altında herkese yer var! Birlikte güçlenmek ve birlikte özgürleşmek için gelin ha hep beraber yürüyelim!
Kivram gelin, aslında ne kadar kalabalık olduğumuzu gösterelim ha.
 
Wes Bo Yew Gulon-Yaşasın 1 Mayıs!
Dersim’den Taksim’e LGBTİ’ler Her Yerde!

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam