27/02/2013 | Yazar: Mehtap Akbaş

Neyi beklediğini bilmiyorum ama poposunu o şekilde tutarak bu kliplerdeki bütün kadınlar Godot’yu bekliyor olmalı, çünkü ben kendimi bildim bileli o şekilde bekliyorlar.

Klibal Enfeksiyon: Hadise – Aşk Kaç Beden Giyer? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Elimde olmayan sebeplerle meydana gelen uzun bir aradan sonra herkese merhaba,

 
Bugünkü konuğum tabii ki de Hadise ama bunu yaparken, Hadise gibi bir hadiseyi burada gündeme getirmeden yapamazdım gibi 3. sınıf gazete manşeti tadında bir giriş yapmak istemedim. Neyse… 
 
Biliyorsunuz, kliplerde karşımıza çıkan bir diğer fantezi de underground mekanlarda bulunan kaslı, yırtıcı ve salaş erkek görüntüsüdür. Genellikle bu imaj da kickboks, boks yapan erkekte can bulur, hatta bunun kaslı ve siyahi olanı daha da makbuldür. Hadise de tabii ki bu ayrıntıyı atlamamış, “Aşk kaç beden giyer?” gibi karmaşık ve felsefî bir soruyu bu kickboksçı ve dansçı alaşımı erkeklerin içinde suratımıza suratımıza vuruyor. Hatta belki anlamayız diye bu sorunun yazılı olduğu bir t-shirt ile de bir eleman boy gösteriyor klipte. 
 
Klip,  o underground mekanda başlıyor ve erkekler birbirleriyle dövüşürmüş gibi yaparak dans ediyorlar. Çünkü erkekler birbirleriyle sadece dövüşebilir, iş konuşabilir ya da futbol oynayabilirler. Birbirleriyle sevişemezler mesela. Bu da inceden inceye dayatılan bir heteroseksizm örneği olarak vuku buluyor klipte. Sonra araya tanrıça (!) Hadise’nin olay yaratan poposu giriyor,  parçalara ayrılmış (fragmented) kadın vücudunun önce popo kısmını görüyoruz ritim eşliğinde salınıyor, sonrasında dudaklar geliyor. Ne kadar da masum değil mi? 
 
Sonra dövüş pistine Hadise bütün “kadınlığı” ile giriyor; topukları, poposu, ve tabii ki kesilmiş beyaz t-shirtü… Erkekler onun etrafında pervane olurken kendisi sağa sola gayet erotik hallerde salınıveriyor. Aşk demenin emek demek olduğunu anlıyoruz burada.
 
Ve sonra süper minisi ile Beyonce çakması bir Hadise görüyoruz, duvara karşı durmuş, dans da etmiyor artık, sadece poposunu dışarı çıkartıp bekler vaziyette. Neyi beklediğini bilmiyorum ama poposunu o şekilde tutarak bu kliplerdeki bütün kadınlar Godot’yu bekliyor olmalı, çünkü ben kendimi bildim bileli o şekilde bekliyorlar.
 
Sonra da Hadise, okşamak için koyduğu siyahi bir şahısla görülüyor. Adamın orada tek bulunma sebebi kaslı ve siyahi bir erkek olması. Kim bilir hangi casting ajansına kurbanlık koyun arar gibi tariflerde bulundular? “25-30 yaşları arasında siyah erkek, kaslı ve yakışıklı olması tercih sebebidir, oyunculuk yeteneğinin olmasına gerek yok”. Hep kadınlar mı metalaştırılacak canım, biraz da erkekleri metalaştıralım deseydi de anlardım Hadise’yi ama burada yine kendini metalaştırmış ve bunu heteroseksist bir şekilde yapmış gibi.
Klip şunu bağırıyor, “Her yer erkek ve ben tanrıçayım. Bana taparlar, popom, dudaklarım, mini eteğim ve Beyonce rengi saçlarım…” 
 
Sonra yine Beyonce çakması bir dans sahnesi ile Hadise’yi görüyoruz. Kabak tadı veriyor haliyle bu kadar özenti ve şarkıyla uzaktan yakından alakası olmayan bu klip. 
 
Neyse kısacası bu klip aşkın ancak ve ancak sıfır beden giyebileceğini gösteriyor gibi. Siz ne dersiniz? 
 
Tüm bunlara rağmen mental sağlıcakla… 

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
nefret