06/11/2012 | Yazar: Tunca Özlen

Kartepe İnsan Hakları Derneği ismi altında Kocaeli’de faaliyet yürüten bir grup, her hafta bir başka çevrenin hedef gösterildiği 10 kişilik açıklamalarına bir yenisini ekledi.

Kocaeli’de bir tuhaf ‘insan hakları derneği’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kartepe İnsan Hakları Derneği ismi altında Kocaeli’de faaliyet yürüten bir grup, her hafta bir başka çevrenin hedef gösterildiği 10 kişilik açıklamalarına bir yenisini ekledi. Daha önce LGBT’leri hedef alan grup bu kez 29 Ekim’i Ulus’ta kutlayanları hedef aldı.
 
Sivil toplum kuruluşu görüntüsü altında faaliyet gösteren Kartepe İnsan Hakları Derneği, İslam kuralları çerçevesinde ele aldığı gündemlere dair sık sık ‘yaratıcı’ eylemler yapıyor. Tamamı erkeklerden oluşan grubun her açıklaması, isimleriyle tezat oluşturacak ölçüde insan hakları aykırı söylemlerden oluşuyor.
 
Grup, geçtiğimiz aylarda Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda yaşanan bir tartışma üzerine BDP ve CHP’yi hedef almıştı. “BDP’nin ibne evliliği anayasaya girsin önerisini kınıyoruz” dövizleri taşıyan grup, eşcinselliğin tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu savunmuştu. Böylece, temel insan hakları arasında yer alan LGBT’lerin her alanda hak eşitliğine sahip olmasına, adından ‘insan hakları’ geçen bir grup tarafından karşı çıkılmıştı. Aynı tarihlerde Saadet Partisi Gençlik Kolları da kentte, “Zina suç olsun. Eşcinsellik ahlaksızlıktır" pankartı açmıştı. Grubun, Saadet Partisi’nin bir uzantı olduğundan şüpheleniliyor.
 
Grubun son olarak “soyu tükenen putperest Kemalist kelaynak kuşları” söylemi üzerinden 29 Ekim’i devlet törenine katılmayarak Ulus’ta kutlamak isteyen yurttaşları hedef aldı. 10 kişinin katıldığı açıklamada on binlerce yurttaşa yönelik “Atatürkçü dinozorlar” ifadesi kullanıldı. Bir ‘sivil’ toplum kuruluşunun 29 Ekim’i ‘resmi’ törenle kutlamamayı tercih edenlere yönelik nefret dolu açıklamalarda bulunması, grubun dünya görüşü dikkate alındığın şaşırtıcı değil.
 
Eşcinselliğin tedavi edilmesi ve kürtajın yasaklanması haricinde grubun talepleri arasında şunlar yer alıyor: 23 Nisan, 19 Mayıs, 10 Kasım etkinlikleri kaldırılsın, Atatürk’ü koruma kanunu kaldırılsın” hilafet geri gelsin.
 
İnsan soramadan edemiyor: Başka bir arzunuz? 
 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam