08/06/2012 | Yazar: Esra Güleç

İzmit’te polis kürtaj hakkı için AKP il binasına yürümek isteyen kadınlara karşı barikat kurdu.

Kocaeli’de Kürtaj Hakkı İçin Yürüyen Kadınlara Polis Barikatı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İzmit’te polis kürtaj hakkı için AKP il binasına yürümek isteyen kadınlara karşı barikat kurdu.
 
Kocaeli Kadın Platformu Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın “kürtaj cinayettir, her kürtaj bir Uludere’dir; sezaryene karşıyım” sözlerine karşı “kürtaj haktır Uludere katliamdır” demek için AKP il binasına yürüyüş düzenledi.
 
Mor kurdelelerini takan kadınlar, Çarşı Belediye İşhanı önünden ellerinde “bedenim kamusal alan değildir, emeğimiz bedenimiz kimliğimiz bizimdir” yazılarının olduğu mor balonlarla AKP il binasına doğru yürüyüşe geçti.
 
Yürüyüşte “kürtaj haktır Uludere katliamdır; Susma haykır kürtaj haktır; AKP elini bedenimden çek; Kadınlar yürüyor mücadele büyüyor” sloganları atıldı.
 
AKP il binasına yürümek isteyen kadınlara gözaltı tehdidi
 
Polis AKP il binasının bulunduğu yerde açılan halk pazarını bahane ederek “pazardan dolayı sizin güvenliğinizi sağlayamaya biliriz bu yüzden AKP il binasına yürüyemezsiniz.” diyerek barikat kurdu. Kadınlar basın açıklamalarını AKP il binasının önünde yapmak istediklerini bundan vazgeçmeyeceklerini söylemeleri üzerine alana panzer getirildi., Basın açıklamasının insan hakları parkında yapılması söyleyen emniyet güçleri yürüyüşün bitirilmesi istedi.
 
Emniyet güçlerinin isteğini kabul etmeyen kadınlar oturma eylemi yapmak istediklerinde ise polis “hakkınızda gözaltı kararı çıkarırız” diyerek topluluğu dağıtmaya çalıştı.
 
Bu arada yürüyüşte bulunan kadınlar “polis defol bu sokaklar bizim. Barikat açılsın yürüyüş başlasın. Gelsin baba gelsin koca gelsin devlet gelsin cop. İnadına isyan inadına isyan inadına özgürlük” sloganlarıyla durumu protesto etti.
 
Polisin topluluğu dağıtmak için yaptığı uyarılar ve saldırgan tavırlarından sonra Kocaeli Kadın Platformu “biz sizin gibi şiddetten yana olmayacağız ve basın açıklamamızı burada okuyup gideceğiz” dedi.
 
Kocaeli Kadın Platformu barikatın kurulduğu noktada basın açıklamasını okudu ve alkışlarla, ıslıklarla polisi protesto ederek alandan ayrıldı.
 
Fotoğraflar: Kaos GL

Etiketler: kadın
nefret